Agenda i actes

Carrega més esdeveniments
Torna a l'agenda

Disputatio of Barcelona 2020: «Cities, climate and pandemics: reflections from urban studies and environmental economics»

Organitza:

Academia Europaea

dimarts 19 gener 2021
18.30 h

Virtual

La Disputatio of Barcelona organitzada per l’Academia Europaea analitzarà les relacions entre urbanització, canvi climàtic i pandèmies. A partir del segle XX, la ràpida urbanització de la població mundial ha estat una de les tendències demogràfiques més importants del nostre temps, fet que ha influït en els temes interrelacionats de canvi climàtic i salut pública. Aquest any, el Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea (AE-BKH) ha col·laborat estretament amb l’Ajuntament de Barcelona en el seu Pla Barcelona Ciència 2020-2023, el qual ha impulsat diferents polítiques de ciència en l’àmbit de ciutat per tal d’abordar diversos temes, entre els quals hi ha la crisi climàtica actual. Per això, i tenint present la pandèmia de COVID-19 i l’impacte profund que ha tingut en l’àmbit social, l’AE-BKH ha decidit dedicar l’edició del 2020 de la Disputatio of Barcelona —una sèrie de debats que organitza anualment des de l’any 2013— a cuitats, clima i pandèmia i, per aquest motiu, el subtítol de la Disputatio és: «Cities, climate and pandemics: reflections from urban studies and environmental economics».

La sessió se centrarà a examinar el rol fonamental de les ciutats en estratègies de mitigació del canvi climàtic i del control de pandèmies com la COVID-19. La ciutat de Barcelona, com també altres metròpolis mundials, seran analitzades. Des de la urbanística i l’arquitectura, la professora Kathrin Golda-Pongratz (UIC Barcelona School of Architecture) i, des de l’economia ecològica, el professor Jeroen van den Bergh (professor de recerca ICREA a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, ICTA-UAB) discutiran els diversos temes plantejats com a disputantes, mentre que el coordinador i moderador serà el professor Alexander Fidora (professor de recerca ICREA del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona). Tots tres són membres de l’Academia Europaea, una societat acadèmica paneuropea composta per acadèmics i científics de renom en una gran varietat de camps, la qual actualment té sis oficines situades en diferents ciutats europees, entre les quals hi ha Barcelona (AE-BKH).

El debat es farà en anglès i en format virtual el dimarts 19 de gener de 2021, a les 18.30 h. Trobareu més informació, com ara l’enllaç al web on s’ha de fer la inscripció per a poder accedir a la sessió via Zoom, a: http://barcelona.acadeuro.org/home/annual-programming/disputatio-of-barcelona/disputatio-of-barcelona-2020/