Torna a l'agenda

Jornades de la Secció Filològica de l’IEC a Sueca (Ribera Baixa)

Organització:

Secció Filològica de l’IEC i l’Espai Joan Fuster, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, de la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València i de la Fundació Bancària ”la Caixa”

divendres 25 octubre 2019
18.30 h

Espai Joan Fuster (carrer de Sant Josep, 8-10, Sueca)

Els dies 25 i 26 d’octubre tindran lloc aquestes jornades, que organitza la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) des del 1990. En exercici de la funció que té encomanada d’acadèmia de la llengua, la Secció Filològica visita periòdicament indrets diversos de la nostra geografia lingüística. De l’Alguer o Eivissa al Matarranya, d’Andorra o Perpinyà al Carxe, tot passant per diverses ciutats i seus universitàries, la Secció Filològica persegueix un doble objectiu: donar a conèixer la seva feina regular als diversos actors del territori i, al mateix temps, informar-se de l’estat de la llengua del país i dels anhels, les percepcions i les reivindicacions de la gent que l’habita. Morella, Castelló de la Plana, València, Alcoi, Alacant, Elx, Novelda i Guardamar constitueixen l’itinerari valencià que han fet les Jornades de la Secció Filològica fins ara.

Capital de la Ribera Baixa, Sueca forma part de les ciutats representatives de les comarques centrals del País Valencià; amb el terme situat dins el Parc Natural de l’Albufera, l’arròs ha estat el conreu hegemònic de la seva producció agrària d’ençà del segle XVII. Fou no solament el bressol sinó també la ciutat de per vida escollida lliurement pel seu fill més il·lustre, Joan Fuster i Ortells, un prosista cabdal de la literatura catalana del segle XX i autor d’assaigs rellevants dins la cultura europea contemporània.

La visita a l’Espai Joan Fuster, un centre cultural de referència al País Valencià d’avui, constitueix una invitació a noves reflexions sobre l’univers literari fusterià i sobre temes diversos, tals com l’activitat literària al país o els índexs de lectura, els malnoms suecans o la presentació de la Càtedra Joan Fuster. El coneixement de l’Albufera i del patrimoni urbà de Sueca hi aporten al·licients complementaris.

Programa.