11/05/2010

La neologia centrarà la VIII Jornada de la SCATERM, que tindrà lloc a Vic el 13 de maig


La Societat Catalana de Terminologia (SCATERM), filial de l’IEC, organitza conjuntament amb la Universitat de Vic la Jornada «Terminologia, neologia i traducció», que se celebrarà dijous, 13 de maig, a la Sala Segimon Serrallonga de la Masia Torre dels Frares de la Universitat de Vic (carrer de Perot Rocaguinarda, 17, de Vic).

L’objectiu d’aquesta Jornada és consolidar la capacitat creativa de noves unitats lèxiques amb vista a la normalització i a la continuïtat del català en els àmbits d’especialitat, fet que, segons els organitzadors, «és indissociable de l’enfortiment de l’ús social de la llengua».

La Jornada s’obrirà amb els parlaments de Jaume Martí, president de la SCATERM; M. Carme Sanmartí, degana de la Facultat de Ciències Humanes, Traducció i Documentació de la Universitat de Vic; Francesc Vallverdú, membre de l’IEC i delegat del president de l’IEC per a les societats filials, i Assumpta Fargas, rectora de la Universitat de Vic. Al llarg del dia es pronunciaran ponències i comunicacions i se celebraran dos debats. El balanç i les conclusions de la Jornada seran a càrrec dels coordinadors, Eusebi Coromina i Josep M. Mestres.
 


 

‹‹123456...268