26/04/2010

Joan Manuel Tresserras parla a l'IEC sobre l’espai de cultura i comunicació de la llengua catalana


«L’objectiu de la nostra política és promoure la producció de qualitat i, sobretot, posicionar els productes de cultura catalana en el mercat: cal aconseguir grans èxits comercials que ajudin a trencar els límits de la cultura militant». Amb aquestes paraules s'ha expressat el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, en la conferència «L’espai de cultura i comunicació de la llengua catalana» que ha pronunciat dilluns 26 d’abril, a l’Institut d’Estudis Catalans. La conferència es pot veure des de la videoteca de l'IEC.

La conferència de Tresserras ha obert el cicle «L’acció institucional actual a favor del català» que, organitzat per la Societat Catalans de Sociolingüística (SOCS), té per objectiu analitzar les accions institucionals a favor del català que es posen en marxa des dels diversos departaments de la Generalitat de Catalunya.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha equiparat l'espai català de cultura i comunicació a un ecosistema i ha reivindicat ser considerats un ecosistema íntegre i complet, capaç de tenir vida pròpia. «La qualitat de la nostra producció ha demostrat que és possible convertir-nos en una referència internacional», ha afirmat Tresserras, que ha insistit en la necessitat d'estimular la presència d'aquesta producció en el mercat.

 


 

‹‹123456...268