Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
19/02/2010
L’'Enciclopèdia de Menorca' celebra a Barcelona el trentè aniversari amb un acte commemoratiu

«L’Enciclopèdia de Menorca no només és l’orgull de l’illa, sinó de tots els Països Catalans». D’aquesta manera va cloure Jordi Carbonell, membre de la Secció Filològica, el seu parlament durant l’acte de commemoració del trentè aniversari de l’Enciclopèdia de Menorca, que es va celebrar el 18 de febrer a la Biblioteca de Catalunya. A més de Carbonell, hi van intervenir Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya; Marc Pons, president del Consell Insular de Menorca; Joan Lluís Torres Faner, conseller de Cultura del Consell Insular de Menorca; i Josep Miquel Vidal Hernández, director de l’obra.

L’Enciclopèdia de Menorca va néixer amb l’objectiu de recollir tots els aspectes de la realitat menorquina, tant els que pertanyen al camp de les ciències, en especial les naturals, com al de les humanitats, agrupats segons una estructura temàtica. Es tracta, en paraules de Carbonell, d'«una publicació construïda des de Menorca i des d’una perspectiva menorquina però que ha trascendit a l’àmbit internacional». Els treballs d’edició de l’Enciclopèdia de Menorca són a càrrec de l’Obra Cultural de Menorca, que va començar a treballar en aquest projecte durant la tardor del 1977. El primer fascicle de l’obra es va publicar el mes de juny del 1979, i des d’aleshores se n’han editat tretze volums.

Els volums han tractat la Geologia, El món vegetal, Invertebrats no artròpodes, Vertebrats (Peixos, rèptils i amfibis), Arqueologia, Economia, Antropologia (I i II), Història (I i II), Història de l'Art (I i II). Es tracta d'una obra de gran rigor científic que, amb la col·laboració dels millors especialistes en cada àmbit de coneixement, presenta una visió exhaustiva de l'illa. Com a reconeixement públic, l'any 1987 va rebre un dels Premis 31 de Desembre de l'Obra Cultural Balear.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència