Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
19/01/2010
Els economistes analitzen les reformes necessàries per a mantenir l’estat del benestar

L'economista i professor d'IESE Antonio Argandoña va analitzar ahir a l'IEC les reformes que s'haurien d'aplicar a l'economia espanyola davant la crisi i davant el procés de globalització que, segons va dir, «posen en dificultats l'estat del benestar». La conferència es pot veure des de la videoteca de l'IEC.

«El sistema d’economia mixta fa aigües. Tenim dificultats per mantenir l’estat del benestar per la globalització i per la crisi, i és per això que ens interessa parlar de reformes». Així ho va exposar l’economista i professor d’IESE Antonio Argandoña en la conferència Les reformes en la economia espanyola: un enfocament macroeconòmic, que va oferir a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ahir  dilluns 18 de gener, convidat per la Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC.

Per Argandoña calen «mesures per contenir la despesa relacionada amb les pensions; reformes estructurals per facilitar el creixement i plans a mitjà termini per corregir desequilibris fiscals». L’economista va apuntar, però, que el problema és que els governs tenen una capacitat limitada per impulsar aquestes reformes de fons, ja que, en molts casos, «són captius d’allò que la Constitució o la llei permet, així com dels interessos que s’oposen a les reformes».

Davant d’aquesta situació, Antonio Argandoña es va mostrar pessimista pel que fa a l’aplicació de mesures econòmiques de fons i va manifestar que la societat hi hauria de pressionar. Per això va reclamar una esforç de divulgació per part dels mateixos economistes. «Cal fer un esforç per explicar a la gent que el nostre sistema de pensions no és sostenible. Cal explicar-los que un sistema com el nostre no és viable», va cloure el professor de la Càtedra «la Caixa» de Responsabilitat Social de l'Empresa i Govern corporatiu, IESE Business School.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència