28/09/2012

Joan Josep Guinovart, membre de la Secció de Ciències Biològiques, elegit president de la Unió Internacional de Bioquímica i de Biologia Molecular


Joan Josep Guinovart, membre de la Secció de Ciències Biològiques, ha estat nomenat president electe de la Unió Internacional de Bioquímica i de Biologia Molecular (IUBMB). Fundada el 1955 als Països Baixos, agrupa biòlegs i bioquímics moleculars de setanta-set països diferents i té com a objectiu fomentar la recerca i l’aprenentatge en aquest camp arreu del món. Guinovart prendrà el relleu de Greg Petsko l’any 2015, quan aquest finalitzi el mandat.

Guinovart és doctor en farmàcia i llicenciat en ciències químiques a la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat professor de bioquímica a la Facultat de Farmàcia de la UB i professor, catedràtic i vicedegà de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va dirigir el Parc Científic de Barcelona i va fundar l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, del qual és director actualment. Ha rebut els premis Leandre Cervera (1979 i 1985), August Pi i Sunyer (1983) i Prat de la Riba (2009) de l’IEC, entre altres.


 

‹‹123456...268