14/12/2009

L’IEC restaura i recupera el grup escultòric «Catalunya i les Ciències», de Josep Llimona


La presentació de l’obra, que Llimona va fer per a l'IEC l'any 1913, es farà demà, dimarts 15 de desembre, amb una conferència de Francesc Fontbona, historiador de l’art i membre de l’Institut

El 1913, l’escultor Josep Llimona va acabar el conjunt escultòric Catalunya i les Ciències —format per cinc figures femenines—, que durant anys va presidir la sala de lectura de la Biblioteca Nacional de Catalunya, que era la biblioteca de l’Institut d’Estudis Catalans i estava ubicada al Palau de la Generalitat, seu aleshores de la Diputació de Barcelona. El trasllat posterior de l’Institut i l’esclat de la Guerra Civil van fer que les figures estiguessin molts anys embalades. En els darrers anys es podien veure, per separat, al vestíbul de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC. A partir d’ara, l’escultura de Josep Llimona es podrà tornar a contemplar, tal com l’autor la va concebre, al vestíbul central interior de la Casa de Convalescència.
La presentació de l’obra Catalunya i les Ciències, restaurada i recuperada per l’IEC, es farà demà, dimarts 15 de desembre, a les set de la tarda. L’historiador de l’art i membre de l’IEC, Francesc Fontbona, oferirà la conferència «Catalunya i les Ciències, grup escultòric de Josep Llimona per a l’Institut d’Estudis Catalans». L’acte serà presidit per Salvador Giner, president de l’IEC.
 


 

‹‹123456...271