14/06/2012

L’IEC recupera la tradició musical de les antigues acadèmies de Barcelona amb el cicle estival Música al claustre


L'IEC, en col·laboració amb el Museu de la Música de Barcelona, recupera la tradició musical entre les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. Ho fa amb el cicle musical Música al claustre, que se celebrarà aquest estiu al claustre de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC i al Museu de la Música de Barcelona. Quatre dels concerts es faran al claustre de l’IEC, els mesos de juliol i de setembre: el primer està dedicat a la veu, a la paraula expressada en llengua catalana i en les llengües que l’han envoltada i enriquida al llarg del seu desenvolupament històric; els concerts instrumentals es dediquen a les músiques i els sentiments que es van viure i expressar des del Barroc fins al Romanticisme. El Museu de la Música de la Barcelona aporta instruments històrics de les seves col·leccions que contribuiran a il·lustrar i complementar la tradició musical amb els sons originals, com són les guitarres de Miquel Llobet i el piano Erard de Xavier Montsalvatge.

Els concerts que se celebraran a l’Institut són: el 5 de juliol, «Les veus del català», a càrrec del trio format per Lídia Pujol (veu), Pau Figueres (guitarra) i Miquel Àngel Cordero (contrabaix); el 19 de juliol, «L’escola guitarrística catalana», a càrrec Stefano Grondona i Laura Mondiello (guitarres); el 6 de setembre, «Capriccio. El conjunt barroc de vent fusta», a càrrec de Montserrat Gascón (traverso), Josep Borràs (fagot) i Heidi Tsai (clavicèmbal), i el 20 de setembre, «El trio clàssic de piano i corda», a càrrec d’Albert Guinovart (piano), Sergi Alpiste (violí) i Oriol Aymat (violoncel).

Tots els concerts començaran a dos quarts de deu de la nit i les entrades es poden adquirir al web de l’IEC i, una hora abans, a la taquilla de la Casa de Convalescència (carrer del Carme, 47, de Barcelona), amb descompte per als membres i treballadors de l’IEC i els socis de les societats filials de l’Institut. Els socis del Club TR3SC també poden adquirir les entrades amb descompte a taquilla una hora abans dels concerts.
 


 

‹‹123456...266