Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
24/11/2009
Demà dimecres es lliura a l’IEC el XII Premi Catalunya d’Economia, concedit enguany a Ramon Caminal

Demà, dimecres 25 de novembre, a les set de la tarda, es lliurarà a la Casa de Convalescència (carrer del Carme, 47) el Premi Catalunya d’Economia, que enguany ha estat concedit a Ramon Caminal pel treball «Markets and linguistic diversity».

L’article de Caminal introdueix en un marc analític aquells elements que juguen un paper clau en la determinació de la diversitat lingüística en els mercats de béns culturals i mitjans de comunicació. Les conclusions principals del treball són dues: per una banda, que sense intervenció pública, els mercats tendeixen a esbiaixar excessivament l’oferta a favor de les llengües majoritàries i, per tant, proveeixen d’un grau insuficient la diversitat lingüística. Per l’altra, que les noves tecnologies han permès a alguns diaris i cadenes de televisió oferir els continguts en més d’una llengua simultàniament i a un cost accessible, la qual cosa tendeix a millorar l’eficiència dels mercats envers la diversitat lingüística.

L’acte de lliurament serà presidit pel president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner; el president de la Societat Catalana d’Economia, Pere Puig, i el president de Caixa Catalunya, Narcís Serra. El guardó és de caràcter biennal i l’atorga la Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC, amb el patrocini de Caixa de Catalunya, i està dotat amb deu mil euros.

Ramon Caminal (la Seu d’Urgell, 1955) és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctor en economia per la Universitat de Harvard. Actualment, és professor d’investigació i sotsdirector de l’Institut d’Anàlisi Econòmica del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i membre investigador del Centre de Recerca en Política Econòmica (CEPR). També ha impartit docència a les universitats de Toulouse, Pompeu Fabra i Oviedo, així com a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) i a ESADE.

 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència