Torna a les notícies
Un centenar d’experts parlaran a l’IEC de diversitat lingüística i posaran les bases d’un decàleg de bones pràctiques culturals
19/11/2009

Demà, divendres 20 de novembre, se celebrarà a l’IEC la primera sessió de les jornades «Llengua i Acollida. Responsabilitat social a tres bandes», organitzades per la Càtedra Unesco de Llengües i Educació de l’IEC, en les quals un centenar de professionals analitzaran la gestió de la diversitat lingüística, des de l’aspecte cultural, social i econòmic.

Joan Majó, comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya; Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans, i Joan A. Argenter, director de la Càtedra Unesco de Llengües i Educació de l’IEC, obriran, a les deu del matí, la jornada de demà, que es titula «Aspectes econòmics de la diversitat: el poliglotisme, la riquesa dels pobres?» El periodista Rafael Jorba oferirà la ponència «Els països multilingües són més pobres?»; el professor de conflictologia de la Universitat Oberta de Catalunya, Eduard Vinyamata, parlarà de les polítiques de conciliació i resolució de conflictes, i Oriol Amorós, secretari per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, exposarà la conferència «Agents socials i administració: gestió de la diversitat». Posteriorment, una primera taula rodona plantejarà respostes i nous reptes, i una segona es dedicarà a la gestió de la diversitat a tres bandes.

La segona sessió de les jornades se celebrà el 27 de novembre i abordarà la «Comunicació i la gestió de la diversitat», i la tercera, que es farà el 18 de desembre, estarà dedicada a la «Globalització i les noves tecnologies». A la jornada hi participen representants de l’administració, del món empresarial i dels agents socials, amb l’objectiu d’elaborar un decàleg de bones pràctiques culturals.