Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
20/02/2012
L’IEC ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany

L’exposició «Maria Aurèlia Capmany: dona, escriptora i ciutadana», que es pot visitar fins al 10 de març al claustre de l’IEC, és un homenatge a l’escriptora amb motiu dels vint anys de la seva mort. En el marc d'aquest homenatge, el dia 20 de febrer l’autor i director teatral Guillem-Jordi Graells va pronunciar una conferència a la Sala Prat de la Riba de l’IEC en què va repassar la trajectòria personal i creativa de Maria Aurèlia Capmany, «una dona generosa, capaç d’assumir tots els reptes i de renovar-se a si mateixa al llarg de tota la vida». La conferència es pot veure a la videoteca de l'IEC.

L’exposició consta de nou plafons que destaquen la personalitat polièdrica de M. Aurèlia Capmany com a pionera del feminisme de postguerra, autora literària i referent generacional. També relaten els seus orígens i el pas per l’Institut-Escola de la Generalitat, el daltabaix de la guerra i la postguerra, la fundació de l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, l’esclat editorial dels anys seixanta i la culminació d’una llarga trajectòria ciutadana com a regidora de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència