Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
17/11/2011
La Generalitat lliura una menció honorífica a la Societat Catalana d’Estudis Jurídics per l’elaboració del Diccionari jurídic català

La Generalitat de Catalunya ha lliurat, aquest migdia, una menció honorífica a la Societat Catalana d’Estudis Jurídics (SCEJ), filial de l’IEC, per l’elaboració del Diccionari jurídic català. Amb aquest guardó es reconeix la contribució de la filial, i també de l’Institut, al procés de normalització lingüística del català en la justícia i al desenvolupament efectiu del dret d’opció lingüística dels ciutadans de Catalunya. En l’acte de lliurament del guardó, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat en el marc de la celebració del Dia de la Justícia, han assistit Joandomènec Ros, vicepresident de l’IEC, i Josep Cruanyes, president de la SCEJ.

El Diccionari jurídic català és consultable en línia i d’accés obert, i recull tota la terminologia jurídica, antiga i moderna, en llengua catalana; les frases emprades en el llenguatge juridicoadministratiu; la informació enciclopèdica referent a la doctrina, la legislació i la jurisprudència, així com l’explicació de les circumstàncies històriques i socials que han permès el desenvolupament del dret català i de les terres de llengua catalana. Segons explica Cruanyes, la menció honorífica de la Generalitat és «un reconeixement a la feina feta durant més de deu anys». «L’obra», afegeix, «és de referència i era necessària, ja que en l’àmbit jurídic hi ha moltes resistències a la normalització del català: actualment, molts jutges i magistrats ignoren el nostre dret civil i el caràcter oficial del català».

El Diccionari jurídic català recull els termes que formen part de les diverses disciplines del dret, inclou ressenyes biogràfiques de juristes catalans insignes i les expressions llatines més utilitzades en dret i fraseologia jurídica. Els articles també informen sobre les equivalències en espanyol, els termes relacionats amb l’entrada consultada i els sinònims. L’edició en línia permet fer cerques ràpides i diverses, segons l’àrea temàtica o la llengua d’origen, dins la definició o bé dins tota la informació enciclopèdica.

L’obra es va presentar el 23 de maig a l’IEC i ha estat elaborada amb suport de l’Obra Social de Catalunya Caixa.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència