29/07/2022

Torna el cicle de concerts Música al claustre de l'IEC


El dijous 8 de setembre, a les vuit del vespre, s’iniciarà al pati de la Casa de Convalescència (carrer del Carme, 47, de Barcelona) el cicle de concerts Música al claustre de l’IEC, que, en la desena edició, ofereix un conjunt de concerts que mostren i resumeixen la participació històrica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya.

El primer dels concerts serà «Wind - A la recerca del vent», amb Windu Quartet, i consistirà en un repertori sorgit de la interpretació creativa dels músics, al voltant d’una nova experiència a partir de la interpretació del repertori històric mitjançant nous recursos expressius, que són fruit de l’ús dels mitjans acústics i escènics actuals.

Aquest concert és un espectacle poètic, un viatge oníric i musical per les diferents manifestacions del vent que es produeixen en el nostre planeta, ja siguin ocasionades per l’home o bé per la natura mateixa. Wind és un vol concert en què el públic que entra a l’auditori ho fa convertit en un passatger que s’embarca en aquest particular viatge guiat pels membres de Windu i les seves flautes de bec. Els intèrprets músics guien i acompanyen el públic com a hostes d’aquest vol en què l’audiència participa en un viatge sensorial incomparable ple de textures i d’atmosferes.

El segon concert tindrà lloc el divendres 16 de setembre i es titularà «Homenatge a Felip Pedrell en el centenari de la seva mort», amb el Trio Pedrell. Aquest concert, com indica el seu nom, està dedicat a Felip Pedrell (1841-1922), membre destacat i fundador de l’IEC. Aquest any se celebra el centè aniversari de la seva mort i del generós llegat que va deixar a la nostra institució. El llegat d’aquest músic i investigador va situar l’IEC en la línia de més qualitat i exigència de la recerca musical europea. La seva producció ha impulsat la recerca musicològica catalana des del segle XX fins a l’actualitat.

L’«Homenatge a Felip Pedrell en el centenari de la seva mort» serà interpretat pel Trio Pedrell, que enguany celebra els seus deu anys de trajectòria coincidint amb el centenari de la mort de Pedrell. Format com a conjunt en el Màster de música de cambra de la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover amb el professor Markus Becker, el Trio Pedrell acumula guardons importants a escala nacional i internacional.

I el tercer concert es farà el dimecres 28 de setembre i es titularà «Veus i instruments d’època. La interpretació creativa», amb La Companyia Musical, que interpretarà obres recuperades —i publicades darrerament— del patrimoni musical català, gràcies a l’impuls i la inspiració de la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’IEC. Aquestes obres ens permeten gaudir de la creativitat interpretativa des de la perspectiva de la recerca i l’estudi de la comunicació musical de cada època.

La Companyia Musical, fundada per Josep Cabré, té la voluntat de ser el punt de trobada de músics i cantants d’orígens i experiències diverses per a compartir la pràctica musical al voltant de la música del Renaixement i del Barroc. Des dels inicis de l’agrupació (1992), La Companyia Musical s’ha consolidat com un conjunt de cambra amb efectius variables amb els quals desenvolupar la pràctica en concerts i enregistraments de repertoris poc o mal coneguts, cosa que ha estat possible gràcies a les darreres investigacions musicològiques.

Venda d’entrades.

Podeu trobar més informació al web. 


 

‹‹123456...262