09/09/2022

Comença la desena edició del cicle Música al claustre de l’IEC


 

Aquest dijous, 8 de setembre, va arrencar la desena edició del cicle Música al claustre de l’IEC amb el concert «Wind - A la recerca del vent», interpretat per Windu Quartet, un grup format per Eva Jornet, Marcel Leal, Iris Mañà i Eloi Fuguet. Enguany, aquest cicle, que se celebra al pati de la Casa de Convalescència, ofereix un conjunt d’espectacles musicals que presenten la participació històrica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya.

 

 Aquest any el quartet de flautes de bec Windu Quartet ha estat l’encarregat d’iniciar el cicle. L’obra que van representar, titulada «Wind - A la recerca del vent», consisteix en un repertori que neix de la interpretació creativa que en fan els quatre músics protagonistes. El concert també gira al voltant d’una nova experiència que sorgeix de la unió d’aquest repertori històric amb un seguit de recursos expressius innovadors.

Teresa Cabré, presidenta de l’IEC, va inaugurar l’acte amb un discurs d’agraïment a totes les persones que han organitzat i col·laborat en el cicle i va recordar que la singularitat d’aquest cicle rau en el fet que «és l’únic —o dels pocs— cicles musicals en què tot el que s’ofereix és fruit de la recerca». Romà Escalas, comissari del cicle, va explicar la importància i la història de les flautes de bec i va presentar el quartet tot destacant-ne «la seva habilitat amb aquestes flautes, que són la base de l’aprenentatge dels instruments de vent de l’antiguitat i l’actualitat», ja que «d’aquesta habilitat, en fan un art».

Gràcies a les peculiars característiques de l’espectacle d’aquesta companyia musical, el públic que va acudir ahir al claustre de l’IEC va gaudir no només d’un concert, sinó també d’un espectacle poètic a través de les diferents manifestacions del vent que es produeixen en el nostre planeta. I és que el públic va deixar de ser únicament un espectador per a convertir-se en part d’aquest espectacle, que li va permetre viure una experiència sensorial única, acompanyat i guiat pels músics de Windu Quartet.

El proper concert del cicle Música al claustre de l’IEC tindrà lloc el divendres 16 de setembre i els seus protagonistes seran el Trio Pedrell, que interpretaran l’«Homenatge a Felip Pedrell en el centenari de la seva mort». Com bé indica el seu nom, aquest concert està dedicat a Felip Pedrell (1841-1922) i té com a fil conductor el llegat que aquest músic i investigador va deixar a l’IEC.

 


 

‹‹123456...266