12/07/2022

Teresa Cabré i Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, es reuneixen a la capital del Segrià


La presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, continua les reunions amb els presidents de les quatre diputacions de Catalunya. Després de les trobades amb Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, i Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, avui, 12 de juliol, Cabré s’ha desplaçat a la capital del Segrià per reunir-se amb Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida. La presidenta de l’IEC ha estat acompanyada de Ramon Sistac, expresident de la Secció Filològica de l’Institut.

Durant la reunió s’ha confirmat la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs en el projecte Pirineus Romànics (PROM), de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC. És un projecte de transferència del coneixement, resultat de la concreció de l’abast territorial feta en el projecte del 2020 Disseny i planificació del projecte ‘Romànic en xarxa’. Tracta sobre el patrimoni romànic pirinenc, un vast territori que s’estén a banda i banda de la cadena muntanyosa i que configura una gran regió artística històrica. Així mateix, com a la resta de visites institucionals, Cabré ha recalcat a Talarn el paper transcendental que van tenir les diputacions catalanes en el sosteniment de l’IEC fins a la Guerra Civil, aleshores agrupades en la Mancomunitat de Catalunya.

Joan Talarn i Gilabert (Bellvís, 1968) va ser elegit per majoria absoluta president de la Diputació de Lleida el 12 de juliol de 2019. Alcalde de Bellvís des de l’any 2015 i diputat provincial des d’aquell any fins al 2019, Talarn és llicenciat en filologia catalana i té un màster en alta funció directiva. Va ser tècnic de Planificació Lingüística i subdirector general d’Equipaments Cívics entre el 2008 i el 2011. Va formar part de l’equip que modernitzà la revista Arts, del Cercle de Belles Arts de Lleida, i és autor d’articles i treballs sobre cultura, literatura, història, moviments associatius de Lleida i processos d’alliberament nacional.


 

‹‹123456...268