07/07/2022

Teresa Cabré es reuneix amb Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona


Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), s’ha reunit avui, 7 de juliol, amb Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona. Després de rebre la visita de Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, Cabré continua el seguit de trobades amb els màxims representants de les quatre diputacions de Catalunya. La setmana vinent, la presidenta de l’IEC es desplaçarà a la capital del Segrià per reunir-se amb Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida.

Llauradó ha rebut la primera visita institucional de Cabré acompanyada del diputat Joan Josep Garcia. La presidenta de l’IEC els ha subratllat el «paper decisiu» que van tenir les diputacions catalanes, agrupades en la Mancomunitat de Catalunya, per a sostenir l’Institut fins a la Guerra Civil. Ambdues institucions han pactat que l’IEC presentarà diverses candidatures en els programes de la Diputació pel que fa a finançament de projectes, cosa que obrirà les portes al fet que l’entitat tarragonina contribueixi en el sosteniment de l’Institut. Així mateix, han acordat que mantindran el contacte per si cal una col·laboració «especial» en alguna activitat singular de l’IEC. Per acabar, Llauradó ha acceptat que, si l’Institut vol celebrar el dia de la seva creació amb la presència de les diputacions —atesa la seva rellevància en la història de la institució—, la Diputació de Tarragona hi assistirà.

Noemí Llauradó (Reus, 1978) és presidenta de la Diputació de Tarragona des del 2 de juliol de 2019, després de deixar el càrrec de diputada al Parlament de Catalunya, que havia obtingut el 2017. Advocada de professió, també és vicealcaldessa de Reus. Ara per ara, és advocada no exercent de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus i cap de la Secció de Secretaria dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona.


 

‹‹123456...271