15/03/2022

Més de mil centres educatius catalans participaran en la Prova Cangur de Matemàtiques 2022


La prova Cangur, com a concurs, està convocada internacionalment per al dijous 17 de març. Els alumnes, des de cinquè de primària fins a segon de batxillerat i cicles formatius, s’enfrontaran a reptes de matemàtiques plantejats de manera innovadora. La Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, coordina la prova als territoris de parla catalana i representa el nostre país com a entitat nacional entre els països que formen part de l’associació internacional Le Kangourou Sans Frontières, impulsora d’aquesta activitat

A la Prova Cangur 2022 s’hi han inscrit 1.030 centres docents de Catalunya, Andorra i la Franja: 505 de primària, 712 de primer, segon i tercer d’ESO, i 632  de quart d’ESO i batxillerat.

A causa de la situació excepcional que vivim per la pandèmia, aquest any tampoc no serà possible reunir alumnes de diferents centres en seus universitàries o centres cívics, així que tots els centres faran la prova a les seves aules. 

La idea de fer-ho així ha estat molt ben rebuda, ja que la inscripció de centres ha augmentat aproximadament un 10 % i en total prop de cent mil alumnes participaran en aquesta edició. En la prova es proposen trenta reptes matemàtics de resposta tancada per als alumnes de secundària i vint-i-quatre per als alumnes del cicle superior de primària, plantejats com a problemes creatius i imaginatius.

El Cangur va néixer a Catalunya enfocat principalment com a concurs (1.313 participants l’any 1996, aleshores alumnes  de BUP i COU), però any rere any ha augmentat la inscripció de manera substancial. 

És per això que quan es va saber que en la data fixada per enguany, el 17 de març, hi havia convocada una vaga en el món educatiu, es va decidir que el termini s’allargués també al dia 18. En aquelles poblacions que tenen fixada aquesta data com a dia no lectiu de lliure disposició es podrà fer el dia 21.


 

‹‹123456...259