11/03/2022

L’IEC celebra el Dia Internacional de les Matemàtiques


L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) se suma al Dia Internacional de les Matemàtiques (14 de març), amb diverses propostes. 

D’una banda, la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, entitat integrada a l’IEC, participa el dissabte 12 de març en una activitat vinculada a les matemàtiques: el DITMAE. D’altra banda, la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’IEC, organitza el dissabte, 19 de març, una jornada sobre Les matemàtiques de les imatges. 

DITMAE, el 12 de març

El Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l’Alt Empordà (DITMAE) és una activitat per a estudiants de batxillerat que es realitza a Figueres i és oberta als centres d’ensenyament de l’Alt Empordà i les comarques properes, així com a centres de la Catalunya del Nord. Aquest any se’n celebra l’onzena edició.

El DITMAE se celebrarà al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer de Figueres el dissabte 12 de març. Aquesta activitat, com és habitual, consistirà en tres xerrades (més taller) per als alumnes de batxillerat i una xerrada orientada als professors.

El lliurament de premis serà a càrrec del secretari general de l’IEC i secretari de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, Àngel Messeguer, per delegació de la presidenta de l’IEC i de l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

L’organització de les jornades és a càrrec de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, entitat integrada a l’IEC, i de l’Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració de la UAB i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Més informació aquí. 

 

Jornada SCM ISM 2022

El dissabte 19 de març la Societat Catalana de Matemàtiques organitza de manera virtual la Jornada SCM IDM 2022, sota el nom Les matemàtiques de les imatges.

La jornada constarà de cinc ponències: «Les aplicacions de les matemàtiques en animació, videojocs, medicina i esports», a càrrec de Toni Susín (UPC); «Compressió d’imatges: tècniques més populars», a càrrec de Joan Serra-Sagristà (UAB); «Fonaments de l’aprenentatge profund per a l’anàlisi d’imatges: aplicació al reconeixement d’aliments», a càrrec de Petia Radeva (UB); «Anàlisi estadística de formes i les seves aplicacions al sistema de talles i compra de roba en línia», a càrrec d’Amèlia Simó (UJI) i «El repte de mesurar la salinitat superficial dels oceans a partir d’imatges de satèl·lit», a càrrec d’Estrella Olmedo (CSIC, ICM).

La jornada s’adreçarà a totes les persones interessades en el món de les matemàtiques i de la imatge: professorat de tots els nivells, personal docent i investigador d’universitats, professionals del món de l’empresa i la divulgació científica, alumnat universitari o de batxillerat, i tindrà certificació del programa de formació permanent del professorat GTAF i GICE.

Podeu veure el programa aquí.

Inscripcions mitjançant aquest formulari.


 

‹‹123456...262