15/02/2022

S’amplia el termini de presentació de comunicacions del 47è Coŀloqui de la Societat d’Onomàstica, que versarà sobre l’onomàstica de la Conca de Tremp i la Terreta


Atesa la situació sanitària de les darreres setmanes, la Comissió Organitzadora ha decidit ampliar fins al dia 1 de març el termini per presentar comunicacions al 47è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica. Onomàstica de la Conca de Tremp i la Terreta.

El divendres 6 i el dissabte 7 de maig tindrà lloc el 47è Coŀloqui de la Societat d’Onomàstica (SdO), que se centrarà en un sector especialment emblemàtic de l’àmbit descrit, Tremp i l’entorn immediat: la Conca, d’una banda, i la Terreta, de l’altra. Un domini geogràfic molt representatiu dels Prepirineus i de la seva intrínseca diversitat, que es concreta en un territori resseguit per dos dels principals rius del país (la Noguera Pallaresa a la part de la Conca de Tremp i la Noguera Ribagorçana al cantó de ponent, conegut tradicionalment com la Terreta). I un territori que, pel fet de ser en bona part, en el pla lingüístic i dialectològic, un àmbit de transició, ofereix el màxim interès per a incentivar i promoure l’estudi en sentit ampli de la seva onomàstica. Un estudi que ja compta amb els precedents assenyalats, i els que s’han materialitzat posteriorment (com el recull de noms de Tremp i de Claret de Jordi Mir, de l’any 1983, o les recerques impulsades a partir dels anys noranta a tota la Ribagorça per Xavier Terrado), però que ara, amb la perspectiva d’una reivindicació general dels Pirineus i dels seus valors en un sentit integral ―culturals, patrimonials, paisatgístics―, pren una dimensió de necessitat peremptòria i inajornable.

El col·loqui està organitzat per la Societat d’Onomàstica, l’Institut d’Estudis Catalans i el Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà.

El col·loqui tindrà lloc el dissabte 6 de maig a la seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (passeig de Pompeu Fabra, 21, de Tremp) i el diumenge 7 a la sala polivalent de la Casa Nova (Casa Sullà) de Sapeira.

Més informació.

Ampliació del termini de presentació de comunicacions.


 

‹‹123456...262