14/02/2022

La Secció Filològica de l’IEC analitza i dona resposta als reptes del joc lingüístic en línia Paraulògic


La Secció Filològica (SF) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha organitzat aquest dijous 17 de febrer, a les 17 h, un debat a la Sala Prat de la Riba de l’Institut titulat «La lògica del fenomen Paraulògic. Una aproximació ludolingüística».

Durant la jornada, Jaume Ortolà, programador d’aplicacions lingüístiques vinculat a la creació del Paraulògic, n’explicarà uns quants dels secrets. Tot seguit es farà una taula rodona amb Pau Vidal, lingüista, traductor i creador de mots encreuats; Tina Vallès, escriptora, traductora i lingüista) i Jordi Ventura (guionista i creador de mots encreuats) sobre els efectes de tota mena del fenomen Paraulògic, moderada per Màrius Serra (IEC). També participarà en l’acte Nicolau Dols, president de la SF. Després del debat, Magí Camps (membre de la SF) i Josep Martines (president de la Comissió de Lexicografia de l’IEC) comentaran les qüestions suscitades pels participants i assistents a la sessió.

Durant l’acte es presentarà una versió especial del joc que s’obrirà al públic en el moment de la cloenda, cosa que farà del 17F el primer Dia dels 2 Paraulògics.

El Paraulògic va néixer com una iniciativa de Rodamots, un portal web que comparteix cada dia una paraula en català. Al darrere hi ha Jordi Palou, que fa molts anys que treballa per la llengua i va decidir impulsar el joc, inspirat en l’Spelling Bee del ‘The New York Times‘, per celebrar els 5.000 Rodamots. També hi han participat programadors de Softcatalà.

El Paraulògic ha estat un èxit des que es va posar en marxa el 8 de novembre passat i té una mitjana diària de 220.000 usuaris.


 

‹‹123456...262