30/11/2021

L’IEC obre el seu fons documental al conjunt de la societat


L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha fet un pas més en el procés de digitalització documental: qualsevol persona, a través del web de la institució, ja pot consultar més de 60.000 referències i més de 7.000 documents en suport digital. L’adreça d’aquest arxiu digital és arxiudigital.iec.cat

La implementació d’un programari de gestió documental ha permès la publicació de milers de referències i documents del fons de l’IEC a la Xarxa. En una primera fase s’hi ha incorporat 60.000 referències i més de 7.000 documents en suport digital, que són accessibles en obert.

La pàgina web Arxiu digital de l’IEC (arxiudigital.iec.cat) permet cercar de manera general sobre el contingut de tots els fons publicats, com faria un buscador d’Internet, i també permet fer cerques més especialitzades sobre temes o personatges més concrets. La pàgina disposa també de nombrosos filtres (data, nom, tipus de document, etc.) que permeten a l’usuari acotar les referències, visualitzar-les i exportar-les segons les descripcions de cada document.


Els continguts publicats corresponen a l’arxiu històric de l’IEC, l’arxiu d’imatge i so i el de tots els treballs premiats per l’IEC des dels seus inicis. També hi ha els catàlegs dels llegats personals de Mercè Rodoreda, Lluís Nicolau d’Olwer, Ramon d’Alòs-Moner i Esteve Terradas, entre d’altres, que són custodiats per l’arxiu històric de l’IEC.
Aquest pas endavant de l’arxiu digital es porta a terme amb la finalitat de garantir la màxima informació i accés digital a la Xarxa, i amb la ferma voluntat de fer créixer el projecte amb la incorporació de nous fons i col·leccions.


 

‹‹123456...262