22/11/2021

El president del Senat, Ander Gil, i la presidenta de l’IEC, Teresa Cabré, acorden signar un conveni per a promoure el respecte a les llengües i a la diversitat


La presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, s’ha reunit aquest divendres amb el president del Senat espanyol, Ander Gil, a la seu de l’IEC. Durant la reunió s’ha acordat signar un conveni de col·laboració entre el Senat i l’Institut, com a Acadèmia de la Llengua Catalana, per a cooperar i promoure el respecte a les llengües i la diversitat lingüística com un patrimoni a conservar.

 

La presidenta Cabré ha proposat a Ander Gil, president del Senat, aprofitar el Dia de les Llengües d’Europa per a fer un acte institucional a la cambra alta i també encetar un seguit de converses al Senat sobre temes d’interès comú que fomentin el coneixement de matèries al voltant de la diversitat cultural.

Quan va prendre possessió, el president de la cambra alta va manifestar la seva intenció de portar a terme un seguit de visites a les comunitats autònomes amb l’objectiu d’impulsar el diàleg interterritorial i una major participació de les autonomies en el Senat. Fa unes quantes setmanes va visitar la seu de la Reial Acadèmia de la Llengua Basca, l’Euskaltzaindia, on va defensar l’ús de l’eusquera i altres llengües oficials «com a element de cohesió social i territorial». Era la primera vegada que un president del Senat espanyol visitava l’Euskaltzaindia.

Ander Gil va néixer el 9 de febrer de 1974 a Barakaldo (Biscaia) i es va diplomar en magisteri d’educació primària per la Universitat de Burgos. Gil, que va treballar en un centre d’acollida de menors estrangers no acompanyats biscaí, va ser candidat del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) al Senat per Burgos a les eleccions generals del 2011. Des d’aleshores, ha estat membre de la cambra alta. El juliol d’aquest any va ser escollit president del Senat arran de la renúncia de la presidenta Pilar Llop, que va assumir la cartera de Justícia del Govern espanyol.


 

‹‹123456...262