29/11/2021

L'Institut d'Estudis Catalans convoca els Premis Sant Jordi 2022


El XCI Cartell de premis i borses d’estudi de l’IEC inclou més de mig centenar de reconeixements, que sumen més de cent cinquanta-tres mil euros. El termini d’admissió de candidatures s’acaba el 3 de desembre de 2021, a les 13 h.

Els guardons que atorga directament l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) són dotze i entre ells destaquen el Premi Prat de la Riba i el Premi Creu Casas. D’una banda, el Premi Prat de la Riba de l’IEC reconeix una persona, entitat o institució que hagi contribuït decisivament amb el seu treball a estudiar, difondre o desenvolupar els valors culturals, científics o humans de les terres de llengua i cultura catalanes. D’altra banda, el Premi Creu Casas es va crear per a promoure les dones que conreen la ciència i té dues modalitats: la primera s’ofereix a una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit (enginyeria, arquitectura, informàtica, telecomunicacions, etc.) i la segona s’atorga a un grup de treball liderat per una dona que hagi desenvolupat metodologies d’empoderament de les dones o d’ensenyament per a captar el talent femení en els camps esmentats.

A més dels premis de l’IEC, s’atorgaran els premis de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, ajuts i borses dels centres i fundacions de l’IEC i les borses d’estudi de l’IEC mateix.

El termini d’admissió de candidatures s’acaba el 3 de desembre de 2021, a les 13 h.

Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.


 

‹‹123456...262