29/10/2021

La ICHN, filial de l’IEC, rep la Menció d’Honor dels Premis Nat


La Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), juntament amb el Centre Excursionista de Catalunya, va rebre el dimecres 27 d’octubre la Menció d’Honor Nat per la seva tasca acadèmica en la recerca i divulgació de les ciències naturals, que ha contribuït decisivament en la història del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB). 

La Menció d’Honor Nat 2021, que va ser entregada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va distingir la ICHN per la gran labor educativa en la comprensió i l’exploració de les ciències naturals, així com per la preservació del medi ambient entre la ciutadania. Jordina Belmonte, presidenta de la ICHN, va declarar en el seu discurs d’agraïment que aquesta distinció és un reconeixement als anys que fa que la institució defensa el patrimoni mediambiental de Catalunya.

A banda de la Menció d’Honor Nat, també es va fer entrega del Premi Nat, guardó que premia persones o institucions d’àmbit local o internacional que han aportat una nova mirada a la divulgació de les ciències naturals o que han contribuït a la creació de vocacions científiques i a la conservació de la natura. Enguany, el premi l’ha rebut l’ecòloga forestal Nalini Nadkarni, coneguda com la «reina del dosser del bosc», per l’estudi i la defensa dels boscos d’arreu.


 

‹‹123456...262