14/10/2021

La presidenta de l’IEC, Teresa Cabré, es reuneix amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs


La presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, ha estat rebuda en audiència aquest dijous per la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

Cabré, que va assumir el càrrec el passat mes de setembre, ha exposat els objectius del nou Equip de Govern i ha subratllat el paper de l’Institut com a estructura d’estat i el seu caràcter singular, ja que és l’única institució acadèmica de creació catalana, té una tradició ininterrompuda d’activitat des del seu naixement l’any 1907, abasta tots els territoris de parla catalana i és pluridisciplinari.

La presidenta del Parlament ha compartit amb Cabré els objectius del seu mandat i ha ofert el seu suport a l’Institut.

Aquesta reunió forma part de la ronda de trobades institucionals que la presidenta Cabré està portant a terme des que va iniciar el seu mandat. La darrera va ser el passat 1 d’octubre, quan va ser rebuda pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, que dilluns presidirà l’acte d’inauguració del curs 2021-2022 de l’IEC.

Cabré va ser escollida presidenta de l’Institut el mes de juny amb un 91 % dels vots a favor, fet que la va convertir en la primera dona al capdavant de l’entitat. A l’Equip de Govern l’acompanyen Maria Corominas i Marta Prevosti, com a vicepresidentes —la darrera de les quals repeteix el càrrec que tenia en l’última junta—, i Àngel Messeguer, com a secretari.


 

‹‹123456...262