27/07/2021

L’IEC, principal seu del XV Congrés Europeu de Sociologia


L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) acollirà algunes de les sessions del XV Congrés Europeu de Sociologia, de l’European Sociological Association (ESA), que se celebrarà del 31 d’agost al 3 de setembre. La pandèmia ha obligat a organitzar gairebé tot l’esdeveniment en línia, però l’IEC ha estat l’escenari triat per a la cerimònia inaugural, que es podrà seguir presencialment o en línia.

També es faran a l’IEC la trobada d’associacions nacionals de sociologia, que tindrà lloc el dia 30 d’agost i a la qual assistiran representants de més de vint associacions territorials de tot Europa, i la Summer School de l’ESA, que es farà els dies 29 i 30 d’agost i en la qual participaran una trentena d’estudiants de sociologia de tot Europa. Ambdues activitats també es desenvoluparan en format híbrid. L’Institut també serà seu de referència per al desenvolupament de les sessions en streaming.

La doctora Marta Soler Gallart, catedràtica de sociologia de la Universitat de Barcelona i expresidenta de l’Associació Catalana de Sociologia (ACS), presideix l’ESA, que prepara aquest esdeveniment anualment. Aquest any l’organització del congrés compta amb la col·laboració del Comitè Organitzador Local —amb representants de totes les universitats catalanes, del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i de l’Associació Catalana de Sociologia—, coordinat per la doctora Teresa Sordé Martí, professora agregada de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i amb el suport de l’IEC. El Comitè Organitzador Local treballa en estreta col·laboració amb la doctora Ligia Ferro, chair del Conference Committee i vicepresidenta de l’ESA.

Amb el lema «Sociologic knowledge for alternative futures», la trobada ha aconseguit ja un rècord de participació, amb gairebé 4.000 persones inscrites. El congrés comptarà amb ponents internacionals d’alt nivell, com el sociòleg Manuel Castells o Alondra Nelson, directora adjunta de ciència i societat de l’Oficina de Política Científica i Tecnològica de la Casa Blanca i membre de l’Institute for Advanced Study in Princeton dels Estats Units.

El congrés disposa d’un lloc web en què es poden anar consultant les informacions necessàries per a participar-hi, així com les novetats. Podeu consultar-lo aquí.


 

‹‹123456...262