15/06/2021

L’IEC rep la donació del Fons Oriol Casassas i Simó


El dilluns 14 de juny va tenir lloc l’acte de donació del Fons Oriol Casassas i Simó a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), per part de les filles de Casassas, Marina i Helena Casassas i Riba.

Amb la signatura del conveni de donació, l’IEC es compromet a integrar aquest Fons a l’Arxiu de l’Institut, posar-lo a disposició dels investigadors i del públic en general perquè pugui ser divulgat, mantenir-lo en les condicions de seguretat i conservació que en garanteixin la preservació, i procedir a organitzar-lo i a elaborar instruments de descripció per a facilitar-ne la consulta i la difusió.

El fons està integrat per, entre altres materials, articles i col·laboracions científiques, més de dues-centes fitxes de la Comissió de Lexicografia de la Societat Catalana de Biologia, fitxes de treball, editorials, pròlegs i pòrtics del Butlletí de la Societat Catalana de Pediatria i material per a l’edició del llibre Biografies de metges catalans del segle XX (amb Publicacions Permanyer). A més, també conté publicacions d’Oriol Casassas o publicacions en les quals va participar, com La medicina catalana del segle XX (Edicions 62, 1970); Una faula i setze històries (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1999); Primer ―i últim― llibre d’exercicis (Premi Salvat Papasseit 1972); Vocabulari mèdic (equip de redacció: A. Bofill, O. Casassas, J. Laporte, J. Ramis; Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears, 1974, reeditat el 1979); Diccionari enciclopèdic de medicina (direcció de Casassas; Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears, Enciclopèdia Catalana, 1990); Història d’un coratge. Diari d’una dona camí de l’exili, de M. dels Àngels S. Crespo (pòrtic a cura de Casassas; Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2007); «Màrius Torres i l’amistat», escrit de Casassas a Màrius Torres en el record. Recull d’homenatge (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1993) o Llibre de les flors del Pirineu (pòrtic de Casassas; Fundació Pirineu Cultura, 2002).


 

‹‹123456...262