Torna a les notícies
L’IEC acull la presentació del Diccionari d’economistes catalans
22/09/2020

El dilluns 21 de setembre, la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va ser l’escenari de la presentació del llibre Diccionari d’economistes catalans, elaborat per membres de la Societat Catalana d’Economia (SCE), filial de l’IEC.

El llibre conté una ressenya de tres-cents deu autors que han tractat i escrit sobre economia en diverses etapes de la nostra història col·lectiva i que han nascut o han treballat (durant un temps adequat) en terres del nostre comú patrimoni lingüístic i cultural. De cadascun d’aquests autors, se’n recullen una breu biografia i les respectives aportacions a la ciència econòmica o a l’economia catalana, així com un detall de la seva bibliografia directa i de la que hi fa referència.

L’acte va comptar amb la presència del president de l’IEC, Joandomènec Ros; el director territorial institucional del Grupo Santander a Catalunya, Luis Javier Herrero (en representació de l’entitat col·laboradora en l’edició del llibre); els membres del Consell de Redacció, i altres redactors, així com el president de la SCE, Eduard Arruga.

Joandomènec Ros va donar la benvinguda a l’acte i, tot seguit, va concedir la paraula a Eduard Arruga, que es va mostrar satisfet que aquest fos el primer acte públic de la SCE del curs 2020-2021.

Arruga va iniciar la seva intervenció exposant els tres propòsits d’aquest diccionari. «Un, el de donar a conèixer la continuïtat dels estudis i els treballs relacionats amb l’economia als països de llengua i cultura catalanes al llarg del temps. El segon, el de verificar el fet que al llarg de la història sempre hi ha hagut a casa nostra persones i institucions dedicades a l’estudi de la ciència econòmica o bé de l’economia catalana. I el darrer, el de servir de base per a l’estudi i l’anàlisi de l’evolució del pensament econòmic.»

El president de la SCE va fer un èmfasi especial en el fet que aquest diccionari «no vol ser un estudi científic, sinó un document de referència per a anàlisis posteriors sobre els economistes catalans que han fet aportacions a la ciència econòmica o a l’economia catalana; així mateix, també vol possibilitar una anàlisi de l’evolució del pensament econòmic».