Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
15/05/2020
Convocada la tercera edició del Premi Ramon Amigó i Anglès a projectes d’investigació en l’àmbit de l’onomàstica catalana

La Fundació Universitat Rovira i Virgili (URV), a través del Departament de Filologia Catalana d’aquesta universitat i amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, convoca el III Premi Ramon Amigó i Anglès. Aquest premi es concedeix a treballs de recerca que tinguin com a objectiu la confecció d’inventaris de noms de lloc i de persona. 

La Fundació URV convoca cada dos anys aquest premi que la Direcció General de Política Lingüística dota amb 6.000 €, amb l’objectiu de mantenir la dinàmica de treball que Ramon Amigó va posar en marxa i va impulsar al llarg de la seva vida. D’una banda, pretén ser un estímul per als investigadors i, de l’altra, un homenatge a la figura d’aquest estudiós, que va fer una aportació molt rellevant a l’onomàstica, tant en forma d’obra publicada com d’assessorament a altres investigadors. El termini per a presentar projectes a aquesta convocatòria s’acaba el dia 16 d’octubre i s’han de fer arribar al Departament de Filologia Catalana de la URV. El veredicte es farà públic durant el mes de novembre.

Els projectes seran examinats per un jurat que estarà integrat per cinc membres, que seran designats lliurement pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Filologia Catalana de la URV i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), entre els quals hi haurà d’haver un professor pertanyent als estudis de llengua catalana d’una altra universitat de l’àmbit lingüístic català i un professor vinculat a la matèria d’onomàstica del Departament de Filologia Catalana de la URV, que actuarà com a secretari del jurat. El jurat podrà convocar les persones que s’hagin presentat al premi a fi de sol·licitar-los qualsevol aclariment.

La Societat d’Onomàstica i l’IEC, a través de la seva Oficina d’Onomàstica, garanteixen la publicació del treball guanyador del premi, sempre que s’hagi completat dins dels terminis establerts en aquestes bases. Així, els treballs corresponents als projectes guanyadors del Premi Ramon Amigó i Anglès es publicaran dins la col·lecció Treballs de l’Oficina d’Onomàstica (TOdO) i seguiran el format d’aquesta col·lecció.

Trobareu tota la informació al web de la Fundació URV.

 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència