Agenda

dijous  16 abril 2020
8.15 h
Tercera edició dels Barcelona Mathematical Days

dilluns  20 abril 2020
19.15 h
L’edició genòmica en animals

dissabte  25 abril 2020
18.30 h
Sessió virtual del Club de Lectura de la Delegació d’Alacant de l’IEC

dijous  30 abril 2020
19 h
Primera sessió conjunta del Club de Lectura de la Delegació d’Alacant de l’IEC amb el club de lectura Rodallibres

dilluns  4 maig 2020
16 h
L’edició genòmica en humans

dilluns  4 maig 2020
18 h
Els Jocs Florals, més que un certamen poètic (1888-1920)

dijous  7 maig 2020

XII Simposi de Neurobiologia: «Cap a la medicina translacional»


:: Més activitats ::
 
27/06/2011
El Corpus del patrimoni culinari català, que recull més d’un miler de receptes de cuina catalanes, es presenta a l’IEC

Com es pot fer una bona escudella barrejada? Quin és el secret d’un bon empedrat? A més de la fruita confitada, quins són els ingredients indispensables per a preparar una coca de Sant Joan? Les respostes es poden trobar a les pàgines del Corpus del patrimoni culinari català, el receptari de la gastronomia catalana més complet que s’ha fet fins ara. El llibre recull 1.136 entrades, les quals formen part de la història de la gastronomia del país, com poden ser el pollastre amb escamarlans, l’arròs a la cubana o les mandonguilles amb sèpia i pèsols. Aquesta obra, editada per l'Institut Català de la Cuina, es presentarà demà, dimarts 28 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

L’acte de presentació serà presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i hi participaran Salvador Giner, president de l’IEC; Xavier Mestres, president de la Fundació Institut Català de la Cuina, i Pepa Aymamí, directora del Projecte Marca Cuina Catalana, així com els cuiners catalans més internacionals que han participat en l’elaboració de la publicació, com Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona; Carles Gaig, propietari del Gaig Restaurant, de Barcelona, o Mey Hofmann, del restaurant Hofmann.

Totes les entrades del Corpus del patrimoni culinari català són numerades, ordenades alfabèticament i classificades segons el tipus de plat. L’obra també inclou un glossari amb paraules tècniques relacionades amb el món de la gastronomia, com emulsionar, xapar un peix o tallar a la juliana. Aquest llibre, fruit de més de vuit anys d’investigació, constitueix el primer pas per a demanar oficialment a la UNESCO que declari la gastronomia catalana patrimoni cultural immaterial de la humanitat.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència