Agenda

dilluns  6 juliol 2020
18.30 h
Discurs de presentació de Josep Anton Muñoz

dijous  9 juliol 2020
18 h
Debat virtual Les tecnologies en el context educatiu actual. Per a un ús responsable, saludable i ètic

dijous  9 juliol 2020
18.30 h
Presentació del llibre El barrufet gramàtic 

dilluns  13 juliol 2020
16 h
Jornades SCM, Matemàtiques i COVID-19 


:: Més activitats ::
 
24/03/2020
L’IEC lamenta la mort de Jordi Casanovas Miró, president de la Societat Catalana d’Estudis Hebraics

Aquest diumenge ha mort Jordi Casanovas Miró, doctor en filologia semítica (secció d’hebreu i arameu) que el mes de febrer passat havia estat escollit president de la Societat Catalana d’Estudis Hebraics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Nascut el 25 d’octubre de 1953, Casanovas era expert en el món hebreu, epigrafista i conservador del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La seva especialitat era l’epigrafia hebrea medieval, tema de la seva tesi doctoral centrada en les inscripcions hebrees funeràries medievals d’Espanya, tant des del vessant arqueològic com filològic, que va ser publicada amb el títol Las inscripciones funerarias hebraicas medievales de España (Bèlgica, 2004). Diversos articles sobre epigrafia i arqueologia jueva completen la seva bibliografia. 

Com a tècnic del MNAC, des del 1991 desenvolupà la seva tasca en el departament de registre d’obres d’art i gestió de col·leccions, orientant la seva activitat en el registre i en la documentació relacionada amb la formació de les col·leccions del MNAC. De manera complementària, el seu interès es va centrar en l’estudi, la conservació i la presentació dels abundants materials de pedra, procedents en bona part dels edificis de caràcter religiós, conservats o desapareguts de la ciutat de Barcelona. La publicació de l’obra El Museu de l’Acadèmia de Bones Lletres. Dades per a una història (Barcelona, 2009) va ser el resultat de la tasca de buidatge de l’arxiu de l’Acadèmia relacionat amb el tema i corresponent al període 1835-1932. 

Va dedicar també la seva atenció a la protecció i el salvament d’obres d’art en el període de la Segona República i la Guerra Civil espanyola.

Ha mort el dia 22 de febrer del 2020, víctima d’un infart.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència