04/03/2020

Les parelles lingüístiques, protagonistes de la III Festa «Fes-te de la llengua» de l’IEC


El divendres 15 de maig, de les vuit del vespre a les onze de la nit, la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) homenatjarà les parelles lingüístiques en la III Festa «Fes-te de la llengua». En aquesta edició, es farà un reconeixement a la tasca que duen a terme tant voluntaris com aprenents per a fomentar l’ús del català.

La festa és oberta a totes les persones voluntàries i aprenentes dels programes Voluntariat per la Llengua de Catalunya i d’Andorra i Voluntariat pel Valencià i de la campanya «Amb tu, en català», de les Illes Balears. Això sí, per a assistir-hi cal omplir aquest formulari, ja que l’aforament és limitat.

Com en altres ocasions, la llengua catalana serà el centre d’una celebració festiva en què hi haurà la música en directe del grup Morena! i un concurs Kahoot, entre altres sorpreses.

Els diferents voluntariats per la llengua són programes per a practicar català a través de la conversa. Es basen en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.
La III Festa «Fes-te de la llengua» tindrà lloc al claustre de l’IEC i comptarà amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

 

‹‹123456...266