18/02/2020

Experts internacionals debaten a l’IEC sobre els moviments migratoris a la Mediterrània


Del 19 al 21 de febrer, l’IEC acollirà el III Congrés Internacional «Les ciutats mediterrànies», que reunirà científics, representants institucionals de les polítiques migratòries a Catalunya i activistes que treballen sobre el terreny. La inauguració del Congrés comptarà amb Massimo Livi Bacci, un dels experts en demografia més importants del món.

Els moviments migratoris són un dels grans reptes que afronta l’Europa actual. Els països de les ribes mediterrànies han de fer front a les conseqüències de la desigualtat i els conflictes que generen desplaçaments molt importants de població. L’origen històric d’aquesta situació i la seva gestió política i social són els temes que es tractaran en el III Congrés Internacional «Les ciutats mediterrànies».

Al llarg de tres dies s’oferiran conferències i taules rodones amb experts internacionals, com el professor Massimo Livi Bacci, pare de la demografia actual, i Giancarlo Blangiardo i Corrado Bonifazi, referents de les polítiques migratòries a Itàlia; representants institucionals com Oriol Amorós, secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, i activistes que treballen sobre el terreny, com Mar Sabé, portaveu d’Open Arms.

El Congrés s’obrirà dimecres 19 de febrer, a les 12 h. Massimo Livi Bacci oferirà la conferència inaugural, titulada «Il Mediterraneo e la demografia: occasione di incontro, pericolo di divisione». Presidirà l’acte Joandomènec Ros, president de l’IEC, i també hi intervindrà Andreu Domingo, sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics i membre de l’IEC.

A la cloenda, que es farà divendres 21 de febrer, a les 17.30 h, Giancarlo Blangiardo parlarà del fenomen migratori a Itàlia, mentre que Antoni Segura, president del Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB), i Corrado Bonifazi, es referiran a la situació dels refugiats a Europa. L’acte el presidirà l’historiador i membre de l’IEC Flocel Sabaté.

El Congrés, organitzat per l’IEC, la Unió Acadèmica Internacional, l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), la xarxa de ciutats mediterrànies MedCités i l’Ajuntament de Barcelona, vol contribuir a convertir la capital catalana en seu de referència per a la reflexió sobre la Mediterrània.

Podeu veure el programa del Congrés fent clic aquí.

Per a més informació, consulteu el web. 


 

‹‹123456...238