Agenda

dijous  9 juliol 2020
18 h
Debat virtual Les tecnologies en el context educatiu actual. Per a un ús responsable, saludable i ètic

dijous  9 juliol 2020
18.30 h
Presentació del llibre El barrufet gramàtic 

dilluns  13 juliol 2020
16 h
Jornades SCM, Matemàtiques i COVID-19 


:: Més activitats ::
 
04/12/2019
Lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a Pompeu Fabra

El dimarts 3 de desembre va tenir lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a Pompeu Fabra, concedida l’any 1938. Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia, va presidir l’acte i va fer entrega del reconeixement al net del lingüista, Peio Rahola Fabra.

Van intervenir en l’acte el president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros; el filòleg membre de l’IEC Jordi Mir, que va ser el descobridor de l’acord de concessió de la Medalla del 1938, i la presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, M. Teresa Cabré, que va fer la glossa del guardonat.

L’actriu Mercè Arànega va llegir un text escrit per Pompeu Fabra de la sèrie «Converses filològiques», publicat a La Publicidad el 3 de desembre del 1919, i un poema que Pere Quart va dedicar al filòleg l’any 1968. El quartet de corda del Conservatori del Liceu va oferir una breu actuació musical.

Durant els agraïments, Peio Rahola va entregar el guardó a Joandomènec Ros i M. Teresa Cabré, per tal que aquesta medalla resti amb tot el llegat del filòleg i lingüista a l’IEC. L'endemà, dimecres 4 de desembre, el net de Fabra i Joandomènec Ros van oficialitzar l'acord.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència