Agenda

dilluns  6 juliol 2020
18.30 h
Discurs de presentació de Josep Anton Muñoz

dijous  9 juliol 2020
18 h
Debat virtual Les tecnologies en el context educatiu actual. Per a un ús responsable, saludable i ètic

dijous  9 juliol 2020
18.30 h
Presentació del llibre El barrufet gramàtic 

dilluns  13 juliol 2020
16 h
Jornades SCM, Matemàtiques i COVID-19 


:: Més activitats ::
 
02/12/2019
Presentació dels resultats de la primera etapa del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

El 27 de novembre va tenir lloc a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la presentació dels resultats de la primera etapa del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. Va obrir l’acte Joandomènec Ros, president de l’IEC, que va comentar que li semblava «molt adient que aquesta presentació es fes aquí a l’IEC, que fa més d’un segle que participa en la societat del coneixement». A més, Ros va afirmar que sap que «s’està coent la llei de la ciència. I seria bo que es replantegés el paper que figurava en l’antiga llei que havia de fer l’IEC, que deia que tenia la dedicació a la llengua, però també que havia de coordinar l’activitat dels centres d’estudis locals, cosa que l’IEC no ha fet mai ni cal que faci.»

Per la seva banda, el president del Col·lectiu Laude, Josep Ferrer, va expressar la seva satisfacció pel fet que «el sistema universitari i científic és un col·lectiu amb una llarga tradició d’autoreflexió per a veure com estem i cap a on hem d’anar». «És una tradició molt saludable», va remarcar.

Francesc Xavier Grau, secretari d’Universitats i Recerca, va parlar sobre el perquè del canvi de nom de Pacte Nacional per a la Universitat per Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. «Soc del parer que l’abast d’un pacte no ha de circumscriure’s a l’àmbit universitari; en tot cas, la universitat és la conclusió i no la premissa». També va afirmar que s’ha de definir bé «com ha de ser el sistema universitari i què n’esperem, però no és un conjunt que es pugui definir aïlladament de tot el sistema de coneixement que ha de treballar integralment, perquè el que busquem, en definitiva, és una Catalunya que pugui sustentar el seu estat del benestar. I per fer-ho necessitem un sistema universitari bo, però també un sistema de recerca i d’innovació, perquè el benestar se sustentarà en la mesura que Catalunya sigui una societat que basa la seva activitat en el seu propi coneixement.»

Grau va presentar els resultats de la primera fase del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, així com l’estructura, i va detallar els primers acords dels set grups de treball que el componen.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència