Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
10/10/2019
El simposi Teresa Pàmies, política, memòria i literatura porta a l’IEC l’obra i la vida de l’escriptora de Balaguer

El dimecres 8 d’octubre de 2019 l’Institut d’Estudis Catalans va ser l’escenari triat per a debatre i analitzar l’obra de Teresa Pàmies el dia que hauria fet cent anys. L’escriptor Sergi Pàmies, fill de l’autora, va aportar el punt de vista més íntim del simposi. Va compartir anècdotes familiars, com l’afició de Teresa Pàmies a cantar o el bon resultat que li donava una recepta de musclos. Va parlar de la manera de riure de la seva mare «franca, sorollosa i vital» i de les estones que es passava al seu balancí. També va assegurar que estava «orgullosa d’haver estudiat periodisme» i de la seva filosofia de vida, en què «el més important era lluitar i no defallir fos quina fos la situació».

La jornada va comptar amb intervencions de Montse Barderi (comissària de l’Any Teresa Pàmies), Paola Lo Cascio, Lluïsa Julià, Enric Balaguer, Anna Esteve, Simona Škrabec, Marta Nadal, Margarida Aritzeta i Mercè Picornell. L’escriptora Maria Barbal va tancar el simposi. Tots els intervinents van parlar de l’obra de Pàmies des de diferents vessants i van fer aportacions sobre el recorregut d’aquesta escriptora, que es va caracteritzar per un compromís polític i social inequívoc.

Montserrat Bacardí i Francesc Foguet, professors del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), han estat els coordinadors del simposi, que coincideix amb els cent anys del naixement de l’autora. La Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha format part de l’organització, juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Balaguer. També hi han col·laborat, entre altres, el Departament de Filologia Catalana de la UAB i el Grup d’Estudi de la Traducció Catalana Contemporània (GETCC) de la mateixa universitat.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència