Agenda

dijous  9 juliol 2020
18 h
Debat virtual Les tecnologies en el context educatiu actual. Per a un ús responsable, saludable i ètic

dijous  9 juliol 2020
18.30 h
Presentació del llibre El barrufet gramàtic 

dilluns  13 juliol 2020
16 h
Jornades SCM, Matemàtiques i COVID-19 


:: Més activitats ::
 
09/09/2019
Miquel Àngel Pradilla pren el relleu de Joan Pujolar a la Presidència de la Societat Catalana de Sociolingüística, filial de l’IEC

Miquel Àngel Pradilla, professor de la Universitat Rovira i Virgili i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, on dirigeix la xarxa científica CRUSCAT, assumeix la Presidència de la Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS), una vegada Joan Pujolar ha exhaurit el màxim de dos mandats fixats pels Estatuts de la Societat.

Pradilla inicia el seu mandat de la mà d’una Junta Directiva parcialment renovada. El nou president ha explicat que «el full de ruta mostrarà una clara continuïtat amb tot un seguit d’activitats que s’han anat portant a terme de manera reeixida els darrers anys». Els objectius centrals són «que l’entitat continuï sent un referent en l’àmbit acadèmic i que la recerca duta a terme des de la tradició sociolingüística catalana tingui projecció internacional». Pradilla també ha avançat que «l’activitat acadèmica, tanmateix, no hauria d’anar en detriment de la intervenció en el món de l’activisme lingüístic, un espai on la dinàmica sociolingüística del país exigeix posicionaments rigorosos i matisats»; tot plegat, amb la mirada posada en la catalanofonia, això és, en la globalitat d’una comunitat lingüística segmentada administrativament, que comparteix processos sociolingüístics i mostra singularitats en els diversos territoris que la componen.

Joan Pujolar, filòleg i professor de la Universitat Oberta de Catalunya, ha estat president de la SOCS entre el 2013 i el 2019. Durant el seu mandat tingué lloc la celebració del quarantè aniversari de la creació del Grup Català de Sociolingüística, moment fundacional de l’entitat, que inclogué una conferència internacional en col·laboració amb la Xarxa Europea sobre nous parlants.

El 2015 la SOCS engegà una campanya internacional d’informació a entitats acadèmiques sobre les polítiques hostils del Govern espanyol envers les llengües minoritàries a l’Estat. El 2018 manifestà públicament el seu suport a les propostes de gestió del multilingüisme del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

En els darrers sis anys, la SOCS ha fet molt d’èmfasi en la promoció dels joves recercadors amb actes de difusió i suport metodològic per als treballs de fi de grau i de màster de les universitats catalanes. També cal destacar la reorientació del Premi Modest Reixach envers la distinció de la recerca més original en sociolingüística catalana.

 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència