Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
18/07/2019
Es posen en marxa dos cursos de lingüística aplicada

La Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ofereix durant els mesos d’octubre i novembre dos cursos de lingüística aplicada: el Curs Pràctic de Lexicografia i el Curs sobre Onomàstica: «L’aplicació pràctica de l’onomàstica catalana».

Aquests dos cursos es duran a terme a la seu de l’IEC i seran impartits per professionals d’aquesta institució amb una àmplia experiència en el camp de la lexicografia i l’onomàstica, i també per professionals d’altres empreses o institucions que han estat convidats per a algunes sessions específiques. Les activitats es faran amb materials de l’IEC, encara que es basaran en uns fonaments teòrics sòlids.

Hi ha un nombre restringit de places (vint-i-cinc) amb l’objectiu d’afavorir l’aprenentatge personalitzat.

La preinscripció començarà l’1 de setembre.

Curs Pràctic de Lexicografia

En el Curs Pràctic de Lexicografia es proposa adquirir una formació especialitzada i pràctica en lexicografia. Per aquest motiu, ha estat organitzat amb un enfocament aplicat entorn de la confecció de diccionaris.

Va dirigit a graduats i llicenciats en qualsevol titulació de l’àmbit lingüístic (filologia, ciències de la comunicació, traducció, ensenyament de llengües), a professionals d’editorials, a assessors lingüístics i a correctors que estiguin interessats en el lèxic, la lexicografia i els diccionaris, i que vulguin tenir coneixements especialitzats en la creació i l’elaboració de diccionaris.

El curs s’iniciarà el 30 d’octubre de 2019 i s’impartirà a les sales Puig i Cadafalch i Pi i Sunyer de l’IEC (carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona) durant cinc dimecres consecutius, de 16.00 a 18.45 h.

 

Curs sobre Onomàstica: «L’aplicació pràctica de l’onomàstica catalana» 

El Curs sobre Onomàstica: «L’aplicació pràctica de l’onomàstica catalana» té per objectiu tractar els aspectes més significatius de l’aplicació de l’onomàstica catalana, tant de la toponímia com de l’antroponímia, en l’àmbit editorial, els mitjans de comunicació, l’assessorament lingüístic, la traducció, la senyalització, etc.

El curs pren com a punt de partida els aspectes conflictius i les consultes més habituals rebudes a l’Oficina d’Onomàstica de la Secció Filològica des del moment de la seva restitució l’any 1992. S’adreça principalment als professionals de la llengua dedicats a l’assessorament, la correcció i la traducció.

El curs s’iniciarà el 29 d’octubre de 2019 i s’impartirà a les sales Puig i Cadafalch i Pi i Sunyer de l’IEC (carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona) durant cinc dimarts consecutius, de 16.00 a 18.45 h.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència