10/04/2011

Centenars de persones participen a la jornada de portes obertes del 10 d’abril a l’IEC


El matí del diumenge 10 d’abril, la Casa de Convalescència, seu de l’IEC, va restar oberta al públic.Des de les deu del matí a les dues del migdia, centenars de persones van visitar els espais més emblemàtics de l’edifici, com són el jardí Mercè Rodoreda, el claustre, la Sala Prat de la Riba i la capella que hi comunica, que és un dels pocs exemples que queden del Barroc català a Barcelona. Els visitants també van poder gaudir, al claustre de l’IEC, de l’exposició «Marie Curie 1967-1834», un recorregut per la trajectòria de la cèlebre científica, elaborada pel Museu Curie de París amb motiu del centè aniversari del Premi Nobel de Química que va rebre el 1911. Pilar González Duarte, catedràtica emèrita de Química de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l’EC, va oferir visites comentades de l’exposició a les onze i a les dotze.
 

La inauguració de l’exposició es va celebrar el 6 d’abril a l’IEC, en un acte en què també es va presentar l’edició en català d’Els elements, de Theodore Gray, una exploració visual de tots els àtoms coneguts de l’Univers, editada per l’IEC, Publicacions de la Universitat de València i la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte va ser conduït per González Duarte ―traductora al català del llibre i l’exposició― i presidit per Salvador Giner, president de l’Institut; David Serrat, president de la Secció de Ciències i Tecnologia, i Ana Ripoll, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Totes aquestes activitats s’emmarquen dins la commemoració de l’Any Internacional de la Química i, tal com va explicar González Duarte en l’acte del 6 d’abril, tenen per objectiu «despertar l’interès per la química a tots els públics».


 

‹‹123456...268