07/04/2011

La Secció de Filosofia i Ciències Socials es reuneix a Andorra


El Ple de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC es reuneix avui els dies 7 i 8 d’abril, a Andorra, amb personalitats dels àmbits de la cultura, l'economia i la política del país. L’objectiu és conèixer de prop la realitat i els reptes de la societat andorrana. Els membres de la Secció, encapçalats per Salvador Giner, president de l'IEC, seran rebuts al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell pel monsenyor Joan-Enric Vives, copríncep d’Andorra.

En la reunió del 8 d’abril, que tindrà lloc al Centre de Congressos del comú d’Andorra la Vella, intervindran l’economista Jordi Alcobé i Font, que analitzarà l’economia d’Andorra; Joan Sans, director de Promoció Cultural i Política Lingüística, que parlarà dels aspectes relacionats amb la llengua, i Meritxell Mateu, exministra d’Afers Exteriors, que abordarà l’encaix d’Andorra a la Unió Europea. Els parlaments inaugurals seran a càrrec M. Rosa Obiols, cònsol major d’Andorra la Vella, i Jordi Guillamet, director de l’Institut d’Estudis Andorrans.

A la tarda del mateix divendres, la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, Àngels March, saludarà els membres del Ple. Tot seguit es visitaran, per una banda, la Casa de la Vall, ―que el 1702 va esdevenir la seu del primer Parlament andorrà conegut com el Consell de la Terra― i, per l’altra, el Consell General d’Andorra, la seu actual del Parlament. La trobada clourà amb la conferència «Societat i cultura», a càrrec de Josep Dallerès, síndic general d’Andorra.
 


 

‹‹123456...268