Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
23/07/2018
El president de la Generalitat, Quim Torra, inaugurarà l’exposició «Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans»

Dilluns que ve, 23 de juliol, a les 11.45 h, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, inaugurarà l’exposició «Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans». Torra estarà acompanyat del president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, i de l’Equip de Govern de l’IEC: Jaume de Puig, Mariàngela Vilallonga i Josep Enric Llebot.

L’IEC posa a l’abast del públic una mostra dels materials i dels documents del seu arxiu com a contribució a l’Any Fabra, dedicat a commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra per celebrar els cent cinquanta anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els cent anys de la publicació de la Gramàtica catalana

Entre els materials dels treballs lexicogràfics, l’Institut d’Estudis Catalans conserva 14.751 fitxes redactades a mà per Pompeu Fabra, destinades a l’elaboració del Diccionari general de la llengua catalana, publicat l’any 1932. 

L’exposició mostra també actes en què Pompeu Fabra va representar l’IEC quan n’era el president, els indrets des d’on elaborava els materials que havien de desembocar en les seves obres, i els reconeixements i els homenatges que va rebre mentre era a l’IEC. També exhibeix les publicacions durant l’època que va estar a l’Institut i els nou volums que constitueixen les Obres completes (2005-2013), la publicació de les quals va impulsar la Generalitat de Catalunya i que recull en un total de deu mil pàgines escrites —sota la direcció de Jordi Mir i Joan Solà, amb la col·laboració de trenta especialistes i de la Universitat Pompeu Fabra— tota la seva producció.

L’exposició es podrà visitar lliurement a l’Institut d’Estudis Catalans del 23 al 27 de juliol i del 20 al 31 d’agost, de 10 a 14 h; i a partir del 3 de setembre, de 10 a 19 h.

Podeu veure la invitació a l’acte d’inauguració de l’exposició aquí.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència