22/03/2011

La Institució Catalana d’Història Natural publica el primer estudi específic dels mamífers del Principat d’Andorra


Els mamífers carnívors d’Andorra, de David Guixé, és una anàlisi detallada dels aspectes més rellevants sobre l’estat i la vida dels carnívors al Principat d’Andorra que brinda, a més, l’oportunitat d’observar les tretze espècies de mamífers en el seu hàbitat natural mitjançant dues-centes fotografies d’alta qualitat. El llibre ha estat editat per la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), filial de l’IEC, i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

La publicació consta de cinc capítols que repassen aspectes rellevants del medi físic com les característiques geològiques de la zona, la metodologia emprada per a estudiar els mamífers en ambients pirinencs, les diferents espècies existents actualment o la necessitat de vetllar per la conservació dels carnívors al Principat d’Andorra. Un dels aspectes més interessants de l’obra de Guixé és la metodologia emprada per a fer l’estudi. L’autor ha posat una cura especial per a dur a terme un repàs exhaustiu i una exposició detallada dels diversos mètodes d’estudi dels carnívors als Pirineus, en què es fa palesa la dificultat i complexitat dels estudis sobre aquest grup de mamífers.

Tot i l’interès que desperten entre el gran públic algunes de les espècies de l’ordre dels mamífers
—com l’ós, el llop o la llúdriga— fins ara no s’hi havia dedicat gaires esforços de prospecció ni se n’havia dut a terme cap estudi específic. Els mamífers carnívors d’Andorra és, doncs, una obra pionera en l’anàlisi de la fauna d’aquest país i és d’interès tant per a aficionats com per als professionals que es dediquen a l’estudi dels mamífers.
 


 

‹‹123456...271