Torna a les notícies
La Institució Catalana d’Història Natural publica el primer estudi específic dels mamífers del Principat d’Andorra
22/03/2011

Els mamífers carnívors d’Andorra, de David Guixé, és una anàlisi detallada dels aspectes més rellevants sobre l’estat i la vida dels carnívors al Principat d’Andorra que brinda, a més, l’oportunitat d’observar les tretze espècies de mamífers en el seu hàbitat natural mitjançant dues-centes fotografies d’alta qualitat. El llibre ha estat editat per la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), filial de l’IEC, i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

La publicació consta de cinc capítols que repassen aspectes rellevants del medi físic com les característiques geològiques de la zona, la metodologia emprada per a estudiar els mamífers en ambients pirinencs, les diferents espècies existents actualment o la necessitat de vetllar per la conservació dels carnívors al Principat d’Andorra. Un dels aspectes més interessants de l’obra de Guixé és la metodologia emprada per a fer l’estudi. L’autor ha posat una cura especial per a dur a terme un repàs exhaustiu i una exposició detallada dels diversos mètodes d’estudi dels carnívors als Pirineus, en què es fa palesa la dificultat i complexitat dels estudis sobre aquest grup de mamífers.

Tot i l’interès que desperten entre el gran públic algunes de les espècies de l’ordre dels mamífers
—com l’ós, el llop o la llúdriga— fins ara no s’hi havia dedicat gaires esforços de prospecció ni se n’havia dut a terme cap estudi específic. Els mamífers carnívors d’Andorra és, doncs, una obra pionera en l’anàlisi de la fauna d’aquest país i és d’interès tant per a aficionats com per als professionals que es dediquen a l’estudi dels mamífers.