Agenda

dimecres  4 setembre 2019
9 h
Escola d’estiu sobre models avançats de comportament

dijous  5 setembre 2019
18.30 h
Inauguració de l’exposició de la sèrie «Tribunal de les Aigües», d’Antoni Miró

divendres  6 setembre 2019
12 h
Acte d’obertura del curs acadèmic 2019-2020 de la Universitat de València

divendres  6 setembre 2019
18 h
XXIII Bienal de la Real Sociedad Española de Historia Natural: «Mediterráneo: realidad y retos de nuestro entorno natural»

divendres  6 setembre 2019
Divendres 6 de setembre, de 17 a 21 h. Del 7 al 14 de setembre, de 10.30 a 21 h. Diumenge 15, de 10.30 a 14 h
L’IEC, a la Setmana del Llibre en Català

dilluns  9 setembre 2019
18.30 h
Presentació de la Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana a la 37a Setmana del Llibre en Català

dimarts  10 setembre 2019
16 h
II Jornada de Treball del Col·lectiu Pere Quart

dimecres  11 setembre 2019

Diada Nacional de Catalunya

dijous  12 setembre 2019
9 h
Genomics for Biodiversity Symposium

dilluns  16 setembre 2019
19 h
Conferència «Per què l’edició genètica ha revolucionat la biologia?»


:: Més activitats ::
 
17/05/2018
Annabel Fontanet i Caparrós guanya el XXVIII Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic

El XXVIII Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic, que convoquen la Fundació Joan Profitós i la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), s’ha atorgat a l’obra Som competents? Reflexions i propostes sobre la formació inicial dels mestres, d’Annabel Fontanet i Caparrós. L’estudi qüestiona l’adequació de la formació inicial dels mestres amb relació a les demandes de la societat, el paper i el perfil dels professionals de l’educació i el sentit que tenen les escoles i els mestres avui dia. Es valora la tasca de connexió amb els professionals que exerceixen a l’escola com a mestres i els docents encarregats de la formació inicial a les facultats d’educació.

L’autora, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull) és doctora en pedagogia i té un màster en pedagogia social (URL) i un màster d’educació en valors (Universitat de Barcelona). Annabel Fontanet és també diplomada en magisteri i ha treballat com a mestra d’educació infantil i primària. 

El premi es va lliurar el 16 de maig a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC i a més del guardó, l’acte va incloure la conferència «Ensenya a viure la poesia», de Laura Borràs, doctora en filologia romànica i professora de la UB. A més, també hi va actuar el Cor Turull. 

 

Un premi, dues mencions honorífiques

Així mateix, el jurat atorga una menció honorífica a les obres Art i pedagogia. Pràctiques i reflexions a l’escola de Benicolet (CRA Riu Vernissa), de Salvador Ferrer i Alemany, i Fars. Els grans seductors, de Teresa-Natàlia Gil i Bussalleu. 

En la primera, l’autor, des de la pedagogia sistèmica, presenta un treball reflexiu per a fomentar el debat entre l’alumnat a l’escola i ajudar-lo a adquirir esperit crític a partir d’experiències filosòfiques, sociològiques, estètiques i artístiques centrades en l’art contemporani. Salvador Ferrer és llicenciat en ciències polítiques i sociologia per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i diplomat en estudis avançats per la Universitat de València. Actualment treballa com a educador d’educació especial al CRA Riu Vernissa, a Llocnou de Sant Jeroni, València.

La segona obra és un assaig motivador sobre la lectura que combina el record de dones amb les històries descriptives que acompanyen cadascun dels fars que presenta. Cada far permet donar a conèixer les aportacions que aquestes dones van desenvolupar en el seu terreny, a més de fer visibles les seves particulars formes de lideratge. Es tracta, també, d’un treball d’alta qualitat literària. Teresa-Natàlia Gil i Bussalleu és llicenciada en filosofia i lletres (UB), llicenciada en grau (Universitat Autònoma de Barcelona) i diplomada en estudis superiors especialitzats en pedagogia aplicada (UAB). Durant trenta anys ha treballat a la Conselleria d’Educació (1983-2014), on ha estat cap de Serveis Educatius i Orientació Escolar, cap del Servei d’Educació Especial i cap de la Secció d’Adaptacions del Currículum Escolar.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Esteve Llop

Catàleg dels líquens de la Garrotxa

 

A cura de Josep Camps Arbós i Maria Dasca

La narrativa catalana al segle XXI. Balanç crític

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència