17/03/2011

Prop de vint mil estudiants participen en la setzena edició de les Proves Cangur de Matemàtiques


Prop de vint mil estudiants d’entre tercer de secundària i segon de batxillerat han participat aquest matí a la setzena edició de les Proves Cangur de Matemàtiques, que des del 1996 organitza la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Diverses escoles, centres i entitats, entre els quals hi ha l’IEC, han acollit aquestes proves. L’objectiu d’aquests premis, segons Carles Romero, coordinador de les Proves Cangur, és donar a conèixer que «les matemàtiques poden ser interessants i divertides i un repte molt estimulant per a l’alumne».

Sobre la dificultat de les preguntes, Romero ha reconegut que «segurament un adult no seria capaç de resoldre els problemes de la prova», que consta de trenta reptes matemàtics amb cinc opcions per a cada problema. Enunciats inicials com «Una motocicleta va recórrer una distància de 28 km en 30 minuts. A quina velocitat mitjana anava?» semblen fàcils de resoldre, però a mesura que avança l’examen la dificultat va creixent.

Les proves Cangur s’han celebrat alhora en els diversos països d’Europa, Àsia i Amèrica que formen part de l’associació internacional Kangourou sans Frontières. A Catalunya han participat cinc-cents nou centres acadèmics, amb un total de prop de vint mil joves, la majoria de Barcelona. El lliurament de premis serà el dia 19 de maig al Paranimf de la Universitat de Barcelona.
 


 

‹‹123456...268