12/01/2011

Comença, a València, la quarta edició del cicle de conferències «Els premis Nobel de l’any 2010»


Joan Tugores, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, obrirà avui, dimecres 12 de gener, la quarta edició del cicle de conferències «Els premis Nobel de l’any 2010», a València. Ho farà amb la ponència «Els reptes de l’atur: contribucions des de l’anàlisi econòmica». El cicle té per objectiu explicar i debatre els treballs guardonats amb els premis que atorga l’Acadèmia Sueca. Totes les sessions, cinc en total, se celebraran els dilluns i els dimecres del mes de gener, a les set del vespre, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València (carrer de Sant Ferran, 12, de València).

La segona sessió, que serà el dilluns 17 de gener i que porta per títol «Reaccions d’acoblament creuat: eines simples per a la construcció de molècules complexes», serà a càrrec de Feliu Maseras, de l’Institut Català d’Investigació Química i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i versarà sobre el Premi Nobel de Química concedit a Richard F. Heck, a Ei-ichi Negishi i a Akira Suzuki.

El dimecres 19 de gener serà el torn de Josep Santaló, de la Unitat de Biologia Cel•lular de la Facultat de Biociències de la UAB, que oferirà la conferència «Robert Edwards. El canvi en la percepció de la nostra pròpia naturalesa», sobre el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina concedit a Robert G. Edwards. El dilluns 24 de gener Joaquim Marco, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona (UB), parlarà del Nobel de Literatura concedit a l’escriptor peruà Mario Vargas Llosa en la ponència «Autobiografia, història i realisme contra el poder: Mario Vargas Llosa». El cicle clourà el dimecres 26 de gener amb la conferència «Premi Nobel de Física 2010: el grafè, un nou material per a l’electrònica del segle XXI», a càrrec de M. Àngels Garcia Bach, professora titular de física de la matèria condensada del Departament de Física Fonamental de la UB.
 


 

‹‹123456...268