12/11/2010

Màrius Foz i Indústries Casademont, premiats pel Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans


El Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) ha lliurat aquest migdia el Premi Ramon Turró a una trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició al metge endocrinòleg Màrius Foz, membre de l’IEC, i el Premi CCNIEC 2010 a la millor iniciativa de la indústria alimentària a Indústries de Casademont. L’acte s’ha celebrat a dos quarts d’una a la Sala Prat de la Riba de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Jordi Salas, director del CCNIEC, i Santiago Riera, membre de l’IEC, ha pronunciat la conferència «Ramon Turró i la recerca en nutrició». Han presidit l’acte Antoni Plasència, director general de Salut Pública del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, i Joan Gené, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

El CCNIEC és format per tots els grups de recerca reconeguts dedicats a l’alimentació, la nutrició i el metabolisme dels Països Catalans. Creat el 1999, té per objectiu fonamental contribuir a l’avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició i a millorar la qualitat de la informació i la formació nutricional de la societat.
 

Els guardonats
Màrius Foz (Barcelona, 1929), és catedràtic de Medicina i professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i ha desenvolupat l’activitat docent i investigadora en el camp de la medicina interna, especialment l’endocrinologia. Entre els anys 1982 i 1990 va presidir l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears. És acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. L’any 1989 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic, de la Generalitat de Catalunya. Va ser vicepresident de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC (1989-1992), secció que posteriorment, entre els anys 2000 i 2008, va presidir. És autor de més de tres-cents articles i editor, autor o coautor de diversos llibres.

El CCNIEC ha reconegut la tasca d’Indústries Casademont d’apostar per la innovació i per l’impuls de projectes relacionats amb els hàbits alimentaris saludables, l’activitat física i la recerca en tecnologia alimentària per mitjà de l’activitat de la Fundació Jaume Casademont, concretament amb les línies d’ajuts que ofereix per a finançar projectes innovadors i finalistes en aquests camps. D’altra banda, també fomenta els hàbits alimentaris saludables mitjançant la promoció de beques i el cicle de conferències Butaca Jaume Casademont.
 

 


 

‹‹123456...271