04/11/2010

La gestió dels boscos davant l’escenari de canvi global, tema de reflexió avui a l’IEC


Cal planificar l’estructura del bosc pensant en una disponibilitat menor d’aigua en el futur? Quines espècies tindran més possibilitats d’èxit? Quin és el rol dels boscos mediterranis en l’estratègia de mitigació del canvi climàtic? Aquestes són algunes de les qüestions que es plantegen en la VII Jornada «Boscos i canvi global: de la recerca a la gestió adaptativa», organitzada pel CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), filials de l’IEC, avui dijous 4 de novembre.

L’objectiu de la Jornada és fer una reflexió, des de diverses disciplines, per a plantejar l’oportunitat d’incorporar l’escenari de canvi en les estratègies i les actuacions de la gestió territorial, en particular de la gestió forestal. La complexitat dels boscos com a sistema i la llarga vida dels arbres fa que les actuacions presents tinguin efectes en un context social, climàtic i ambiental diferent de l’actual.

La inauguració de la Jornada ha estat a càrrec de Javier Retana, director del CREAF; Lluís Tort, president de la Societat Catalana de Biologia, i Josep M. Ninot, president de la ICHN. Des de les nou del matí i fins a les cinc de tarda, experts de diversos àmbits plantejaran estudis, propostes i estratègies d’adaptació de la gestió forestal al canvi global.
 


 

‹‹123456...271