Agenda

dilluns  20 gener 2020
19.15 h
L’edició genòmica en plantes

dilluns  20 gener 2020
Dia 20:10 h/ Dia 21:12 h
25a Conferència Fèlix Serratosa 

dimecres  22 gener 2020
19 h
Cloenda de l’exposició «Joaquim Miret i Sans (1858-1919). Una vida dedicada al patrimoni català»

dijous  23 gener 2020
18.30 h
Cicle Dijous de ciència

dijous  23 gener 2020
19 h
Taula rodona Contra discriminació, objecció de llengua?

dilluns  27 gener 2020
19 h
XXXIV Cicle de Conferències: «Els sants i els seus escenaris»

dimecres  29 gener 2020
18.30 h
Acte en record de Tomàs Vidal (1941-2019), amb la presentació del llibre pòstum Cartografia històrica, de l’Enciclopèdia de Menorca

dimecres  29 gener 2020
19 h
Tercera conferència del cicle Física oberta

dijous  30 gener 2020
19 h
Col·loqui «Exhibiting anatomy in Montpellier: a work still in progress»

dilluns  3 febrer 2020
18.30 h
Sessió en memòria de Joan Antoni Solans i Huguet


:: Més activitats ::
 
26/10/2010
Un estudi sobre l’arc mediterrani espanyol obté el VIII Premi Societat Catalana d’Economia 2010

«El desarrollo del Arco Mediterráneo Español. Trayectoria y perspectivas», realitzat per un equip d’investigadors de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) dirigit per Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, ha rebut el VIII Premi Societat Catalana d’Economia 2010. La Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC, i CatalunyaCaixa atorguen aquest premi cada dos anys a la millor obra, treball o estudi en general sobre temes d’economia realitzat dins l’àmbit dels Països Catalans.

L’objectiu és reconèixer i estimular els esforços per a una millor investigació en l’àmbit de l’economia, com ho demostra la nòmina dels prestigiosos acadèmics que, des del 1996, han estat premiats: Josep Oliver, Pere Riera, Guillem López Casasnovas, Francesc Valls, Jordi Canals, entre altres.

La investigació premiada contempla amb detall la dinàmica conjunta i específica durant les últimes dècades de Catalunya, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. L’estudi confirma la importància de l’arc mediterrani, però alerta que necessita reformes per a mantenir-se com l’eix de desenvolupament europeu. Segons l’estudi, la seva trajectòria justifica que es consideri un eix potent de desenvolupament, si bé recorda que, tal com va afirmar Paul Krugman, els avantatges competitius dels territoris en el passat no els garanteixen avantatges en el futur.

El Premi vol impulsar el coneixement de l’economia i el pensament econòmic català, amb l’objectiu de reconèixer i estimular els esforços per a un millor coneixement de la realitat econòmica catalana i de l’àrea mediterrània. El jurat de l’edició d’enguany és format per Pere Puig Bastard, president de la Societat Catalana d’Economia (SCE), filial de l’IEC; Joan Elias Boada, vicepresident de la SCE; Joan Maria Esteban Marquillas, professor investigador de l’Institut d’Anàlisi Econòmica, del Consell Superior d’Investigacions Científiques; Francesc Granell Trias, catedràtic d’Organització Econòmica Internacional de la Universitat de Barcelona; Guillem López Casasnovas, catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra i conseller del Banc d’Espanya; Vicente Salas Fumás, catedràtic d’Economia de l’Empresa de la Universitat de Saragossa i conseller del Banc d’Espanya; Narcís Serra Serra, president de Catalunya Caixa, i Josep M. Carrau, secretari del Premi.

 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Catalan Social Sciences Review (número 9)

 

A cura d’Enric Gallén i Gerard Guerra

Teatre

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència