Agenda

dilluns  23 setembre 2019
19 h
4a edició de Science needs you!

dimecres  25 setembre 2019
19 h
Diàleg Joves i creació: transformant la Mediterrània

dimecres  25 setembre 2019
9.30 h
4a Jornada de Sistemes Dinàmics a Catalunya

dijous  26 setembre 2019
19.30 h
Presentació de la campanya «Per la reciprocitat plena i l’espai de comunicació en català»

dijous  26 setembre 2019
20.30 h
Concert «Homenatge a Pau Casals. La projecció mundial del Barroc i el violoncel des de Catalunya», dins el cicle Música al claustre

dijous  26 setembre 2019
9 h
Jornada sobre el Modernisme. Homenatge a Jordi Castellanos

dissabte  28 setembre 2019
18.30 h
Club de lectura

dilluns  30 setembre 2019
19 h
Conferència «El parlar veraç i el govern de si mateix»

dimecres  2 octubre 2019
18 h
Inauguració del curs 2019-2020 de la Societat Catalana de Pedagogia

dilluns  7 octubre 2019
19.15 h
Sessió de presentació de Manel Esteller Badosa 


:: Més activitats ::
 
26/10/2010
Un estudi sobre l’arc mediterrani espanyol obté el VIII Premi Societat Catalana d’Economia 2010

«El desarrollo del Arco Mediterráneo Español. Trayectoria y perspectivas», realitzat per un equip d’investigadors de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) dirigit per Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, ha rebut el VIII Premi Societat Catalana d’Economia 2010. La Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC, i CatalunyaCaixa atorguen aquest premi cada dos anys a la millor obra, treball o estudi en general sobre temes d’economia realitzat dins l’àmbit dels Països Catalans.

L’objectiu és reconèixer i estimular els esforços per a una millor investigació en l’àmbit de l’economia, com ho demostra la nòmina dels prestigiosos acadèmics que, des del 1996, han estat premiats: Josep Oliver, Pere Riera, Guillem López Casasnovas, Francesc Valls, Jordi Canals, entre altres.

La investigació premiada contempla amb detall la dinàmica conjunta i específica durant les últimes dècades de Catalunya, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. L’estudi confirma la importància de l’arc mediterrani, però alerta que necessita reformes per a mantenir-se com l’eix de desenvolupament europeu. Segons l’estudi, la seva trajectòria justifica que es consideri un eix potent de desenvolupament, si bé recorda que, tal com va afirmar Paul Krugman, els avantatges competitius dels territoris en el passat no els garanteixen avantatges en el futur.

El Premi vol impulsar el coneixement de l’economia i el pensament econòmic català, amb l’objectiu de reconèixer i estimular els esforços per a un millor coneixement de la realitat econòmica catalana i de l’àrea mediterrània. El jurat de l’edició d’enguany és format per Pere Puig Bastard, president de la Societat Catalana d’Economia (SCE), filial de l’IEC; Joan Elias Boada, vicepresident de la SCE; Joan Maria Esteban Marquillas, professor investigador de l’Institut d’Anàlisi Econòmica, del Consell Superior d’Investigacions Científiques; Francesc Granell Trias, catedràtic d’Organització Econòmica Internacional de la Universitat de Barcelona; Guillem López Casasnovas, catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra i conseller del Banc d’Espanya; Vicente Salas Fumás, catedràtic d’Economia de l’Empresa de la Universitat de Saragossa i conseller del Banc d’Espanya; Narcís Serra Serra, president de Catalunya Caixa, i Josep M. Carrau, secretari del Premi.

 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Institut d'Estudis Catalans

Gramàtica bàsica i d'ús de la llengua catalana

 

Esteve Llop

Catàleg dels líquens de la Garrotxa

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència