Torna a les notícies
Nous projectes de recerca d’interès científic i social centraran el curs acadèmic 2010-2011 de l’IEC
18/10/2010

Llengua i literatura: norma i extensió, de la Secció Filològica; Les terres catalanes al llarg dels segles: política, societat, art i literatura, de la Secció Històrico-Arqueològica; Biodiversitat, salut i estils de vida, de la Secció de Ciències Biològiques; Ètica, ciència i tecnologia, de la Secció de Ciències i Tecnologia, i Cohesió social i catalanitat: evolució i futur, de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, són els nous projectes de recerca que les cinc seccions de l’Institut  endegaran aquest curs acadèmic i desenvoluparan al llarg dels propers anys. «El coneixement cívic de la ciència és una de les preocupacions principals de l’Institut», ha afirmat el president de l’IEC, Salvador Giner, en l’acte d’inauguració del curs 2010-2011, que s’ha celebrat avui, dilluns 18 d’octubre.

Aquests projectes se sumen al centenar de programes que l’Institut ja té en curs —com la imminent publicació de l’estudi sobre les malalties emergents— i a la celebració de trobades científiques i conferències internacionals, sota l’aixopluc de la Unió Acadèmica Internacional, com la que es farà el mes de desembre sobre les civilitzacions urbanes de la Mediterrània. Segons Salvador Giner, «el reconeixement de l’Institut com a centre de recerca és un fet objectiu».

A l’acte d’avui hi ha participat Joan Jofre i Torroella, microbiòleg i membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, amb la lliçó inaugural «Malalties infeccioses transmeses per l’aigua: passat, present i futur» , i Josep M. Soler, abat de Montserrat, amb un parlament. El secretari general de l’IEC, Romà Escalas, ha llegit la memòria del curs 2009-2010; s’han lliurat les medalles als membres que han passat a la condició d’emèrit, i s’ha fet la lectura dels nous membres incorporats al llarg del curs. La cerimònia s’ha tancat amb l’actuació musical de La Caravaggia, que ha interpretat Música de joglars i ministrers: de Martí l’Humà a la Renaixença, sota la direcció de Lluís Coll.