01/10/2010

L’IEC col·labora en el Catàleg d’Icones Turístiques de Catalunya


L’Institut d’Estudis Catalans ha participat en el procés d’elaboració del Catàleg d’Icones Turístiques de Catalunya, que recull i identifica més d’un centenar dels signes i manifestacions més significatius de la identitat visual de Catalunya, des del punt de vista turístic. El Diccionari de la llengua catalana, els castellers, la masia catalana, Montserrat o la Boqueria són alguns dels símbols que integren el projecte que ha estat presentat avui, divendres 1 d’octubre, pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el membre de l’IEC Miquel de Moragas.

La missió de l’IEC ha estat aportar un primer llistat de referències corresponent als diversos àmbits del patrimoni natural i simbòlic de Catalunya adequats per a la comunicació turística. Després de diverses consultes amb representants de les diverses seccions, un membre de l’IEC, juntament amb representants de Foment de les Arts i del Disseny (FAD) i del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), ha participat en la Comissió de coordinació que ha contribuït a la selecció final realitzada pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE).

En tot el procés, l’IEC ha procurat tenir en compte tant la cultura artística i literària com els diversos elements de la cultura popular del país. A l’espera de l’edició definitiva del catàleg a càrrec del DIUE, l’IEC entén que la tria d’icones que es presenta ha de ser una bona eina per a la promoció turística de Catalunya, amb el benentès que es tracta d’una primera experiència per a la identificació i difusió del patrimoni natural i simbòlic català que podrà ser desenvolupada en el futur.
 


 

‹‹123456...262